Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
penda Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Nejdříve připravíme z mouky, žloutků, mléka, soli a nastrouhané citrónové kůry hladké těsto a necháme je odstát. Jablka jemně oloupáme, zbavíme jádřinců a rozkrájíme na 1/2 cm silné plátky; pokapeme je rumem, posypeme cukrem a občas tuto směs promícháme. Nyní ušleháme tuhý sníh z bílků a zapracujeme jej do těsta, které naplocho vyválíme. V pánvi předehřejeme tuk. Do něj lžící vložíme několik těstových placiček upravených tak, že vždy mezi dvě placičky vložíme plátek jablka. Opatrně z obou stran opečeme. Výsledné placičky by neměly být nikdy tmavší než světle žluté: proto pozor na teplotu rozpáleného tuku! Hotové palačinky přechováváme v teple, ale zatím je necukrujeme. Když máme hotovou celou dávku, dáme palačinky do máslem vytřené čisté pánve a ještě jednou je ohřejeme. Kalvados ohřejeme ve zvláštní nádobě, neboť v pánvi na něj již nezbylo místo. Pak jej nalijeme na moučník, zapálíme a necháme nerušeně dohořet. Teprve pak palačinky pocukrujeme (cukr v prudkém alkoholovém plameni snadno karamelizuje a pak má nepříjemně hořkou chuť). Pokud nemáme k dispozici kalvados, použijeme jemnější druh rumu. Čerpáno z knihy Grilujeme (1980).
Recept je z kategorií: Moučníky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Palačinky Calvadores