Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
verbena Slovenská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Ze všech surovin kromě ořechů zpracujeme těsto, necháme v chladnu cca 1/2 hodiny odpočinout. Těsto rozválíme na plát, posypeme ořechy,válečkem je vtlačíme do těsta,které pak složíme jako při přípravě lístového těsta a v chladnu necháme cca 15 minut. Pak rozválíme a opět složíme, celkem 3X. Nakonec rozválíme v plát cca 1 cm vysoký, vykrajujeme pagáčky. Za pomoci vykrajovátka průměru 3 cm jsou jich 2 plechy. Potřeme vejcem. Sypala jsem pouze kmínem, tvořivosti se meze nekladou, jen aby se posyp snesl s ořechy... Pagáčky není nutné nechat kynout, stačí čas než vykrájíte druhý plech. Pozn. odkrojky peču zvlášť, jako slané drobné křupky. Lze použít místo šlehačky i smetanu na vaření 12%, je třeba přidat mouku aby se těsto nelepilo
Recept je z kategorií: Slané pečivo
víno, pivo
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na pagáčky pro vegeteriány ( i ne)