Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
ferenc_had Španělská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
1. Papriky oloupeme a nakrájíme (aby se lehce loupaly, necháme je v horké troubě asi 20 minut na roštu, až slupka zhnědne). 2. Spařená rajčata oloupeme a nakrájíme na větší kousky, semínka vyjmeme. 3. Kuře nakrájíme na 12 kousků, vepřovou ledvinu nakrájíme na kostky, mušle vypereme kartáčkem pod vodou a opláchneme také krevety. 4. Na olivovém oleji osmahneme kousky kuřete, osolíme opepříme a vyjmeme z kastrolu. Osmažíme krevety, vyjmeme a smažíme mušle – používáme dále jen ty, které se při smažení otevřou, zavřené vyhodíme. 5. Tyto osmažené ingredience necháme v teple, třeba v troubě. Dále na osmažený a zesklovatělý česnek a cibulku přidáme hrášek, rajčata a dusíme asi 5 minut, přidáme šafrán, mletou papriku, osolíme a opepříme, přidáme bobkový list. 6. Přisypeme rýži a zalijeme vařícím vývarem, vaříme asi 25 minut, před koncem varu přidáme nakrájenou papriku. 7. Poté na rýži rozložíme drůbež, mořské plody a kousky ledviny. Přikryté alobalem necháme v troubě asi čtvrt hodiny zapéct. 8. Servírujeme na pánvi a zapíjíme bílým vínem.
Recept je z kategorií: Drůbež
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Paella s mořskými plody