Recept Paella - recept Natura

Werl Španělská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Na olivovém oleji ve větším hrnci orestujeme maso (kuřecí, nebo králičí nebo plody moře), po chvíli přidáme na proužky nakrájené 2 papriky různých barev, na kousky nakrájená 2 oloupaná rajčata, nahrubo rozkrájenou cibuli a plátky kořenové zeleniny, černé olivy, sterilovaný hrášek nebo kukuřici. Necháme restovat asi 2 minuty, pak přidáme kořenící směs Paella, propranou rýži a vše promícháme a zalejeme buď vodou, nebo vývarem či bílým vínem. Podle chuti osolíme, nebo okořeníme (pepřem, mletou paprikou). Za občasného promíchání přivedeme k mírnému varu a vaříme pod pokličkou asi 5 minut. Polohustou směs pak z hrnce přelijeme na zapékací pánev Paella a v troubě vyhřáté na 170 - 180 stupňů celsia zapékáme cca 30 minut. Hotovou pellu postavíme doprostřed stolu, obložíme nakrájeným citronem a servírujeme na talíře.

Recept je z kategorií: Pokrmy z rýže

Nahlásit recept

  • 12.03.05 vloženo
  • 25874x zobrazeno

Čas přípravy

  • 40 min.

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 500 g kuřecího nebo králičího masa nebo plodů moře
  • 2 papriky různých barev
  • 2 oloupaná rajčata
  • 1 cibule
  • 2 ks kořenové zeleniny nakrájené na plátky
  • 1 malé balení černých oliv
  • 1 plechovka sterilovaného hrášku nebo kukuřice
  • 1 sáček kořenící směsi Paella "El Avion" (lze nahradit směsí šafránu, kurkumy a papriky)
  • 400 g kulaté rýže
  • 0,8 litru vody nebo vývaru nebo bílého vína
  • sůl
  • pepř
  • olivový olej
  • 2 ks citrónů

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Romicha 9.3.12 13:42

Tenhle recept varim pravidelne a je to nejlepsi paella! :)

Urcite doporucuji vino, nesidit vodou.
Smes koreni si pripravte sami s pravym safranem.

Enjoy :)

Diskuse k receptu Paella - recept Natura

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Paella - recept Natura

Anitta
521 příspěvků 11.9.12 18:24

Anitta je na tom stejne, jako Esmeralda a Bento. Jednak nezijeme v Cesku, tak nemame v obchodech ty same korenici smesi a take tyhle smesi obsahuji hodne soli a spoustu vselijakych pridavku, o ktere nestojim… ;)

esmeralda
4813 příspěvků 10.9.12 00:40

Bento, jsem asi taky trochu ujetá jako ty.
Nekupuji žádné kořenící směsi. Vyzkoušela jsem několik a všechny stály za starou bačkoru. Raději si koření namelu sama, podle toho co nám chutná.

V bláhové naději že v ČR to bude něco jiného, mi občas někdo něco přiveze, nebo si přivezu sama. Včera jsem zkazila nevinné jehněčí kotletky jakousi Marinádou se šípkem. Nikdy více.

Paella je jídlo na které se používají dobré, kvalitní suroviny, tak proč „vylepšovat“?

anka22
95 příspěvků 9.9.12 22:37

Podle mě je moc dobrá paella tady: http://www.labuznik.com/recipe.php?…

Bento
794 příspěvků 9.9.12 14:05

Nedavno na jednej stranke bola velka diskusia aka kupena zmes korenia je najlepsia do greckych Tzaziki? hmm :?: ja som asi daaky vadny ale pokial viem ziadna :oops:, a neviem aj s touto paelou :?: jedine extra okrem sol a korenie je pimenton -udena paprika a trochu safranu. :roll:

Tom Shark
1 příspěvek 9.9.12 11:28

Doporučuji použít originální španělské koření na Paellu, například Paellero, zakoupit lze např. zde http://www.edelikatesy.cz/…-paellu.html

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Hrachová kaše

Nejlepší recepty

Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*
Rebarborový crumble Rebarborový crumble
Špagety s pečenou červenou paprikou Špagety s pečenou červenou...
Štika na smetaně Štika na smetaně
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz