Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Werl Španělská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Na olivovém oleji ve větším hrnci orestujeme maso (kuřecí, nebo králičí nebo plody moře), po chvíli přidáme na proužky nakrájené 2 papriky různých barev, na kousky nakrájená 2 oloupaná rajčata, nahrubo rozkrájenou cibuli a plátky kořenové zeleniny, černé olivy, sterilovaný hrášek nebo kukuřici. Necháme restovat asi 2 minuty, pak přidáme kořenící směs Paella, propranou rýži a vše promícháme a zalejeme buď vodou, nebo vývarem či bílým vínem. Podle chuti osolíme, nebo okořeníme (pepřem, mletou paprikou). Za občasného promíchání přivedeme k mírnému varu a vaříme pod pokličkou asi 5 minut. Polohustou směs pak z hrnce přelijeme na zapékací pánev Paella a v troubě vyhřáté na 170 - 180 stupňů celsia zapékáme cca 30 minut. Hotovou pellu postavíme doprostřed stolu, obložíme nakrájeným citronem a servírujeme na talíře.
Recept je z kategorií: Pokrmy z rýže
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
9.3.12 13:42
Tenhle recept varim pravidelne a je to nejlepsi paella!
Urcite doporucuji vino, nesidit vodou.
Smes koreni si pripravte sami s pravym safranem.
Enjoy
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Paella - recept Natura
521 příspěvků 11.9.12 18:24
Anitta je na tom stejne, jako Esmeralda a Bento. Jednak nezijeme v Cesku, tak nemame v obchodech ty same korenici smesi a take tyhle smesi obsahuji hodne soli a spoustu vselijakych pridavku, o ktere nestojim…
4813 příspěvků 10.9.12 00:40
Bento, jsem asi taky trochu ujetá jako ty.
Nekupuji žádné kořenící směsi. Vyzkoušela jsem několik a všechny stály za starou bačkoru. Raději si koření namelu sama, podle toho co nám chutná.
V bláhové naději že v ČR to bude něco jiného, mi občas někdo něco přiveze, nebo si přivezu sama. Včera jsem zkazila nevinné jehněčí kotletky jakousi Marinádou se šípkem. Nikdy více.
Paella je jídlo na které se používají dobré, kvalitní suroviny, tak proč „vylepšovat“?
Podle mě je moc dobrá paella tady: http://www.labuznik.com/recipe.php?…
Nedavno na jednej stranke bola velka diskusia aka kupena zmes korenia je najlepsia do greckych Tzaziki? hmm
ja som asi daaky vadny ale pokial viem ziadna
, a neviem aj s touto paelou
jedine extra okrem sol a korenie je pimenton
-udena paprika a trochu safranu. 
1 příspěvek 9.9.12 11:28
Doporučuji použít originální španělské koření na Paellu, například Paellero, zakoupit lze např. zde http://www.edelikatesy.cz/…-paellu.html