Recept Paella pro Zlatu

gemma Španělská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Na velké paella pánvi rozehřejeme olivový olej. V něm osmahneme dozlatova osolená a opepřená kuřecí stehýnka a vyjmeme, přidáme jemně pokrájenou šalotku a česnek a osmahneme do světle slámova. Vsypeme rýži a chvíli pražíme, opepříme, lehce osolíme (vývar už slaný je) přidáme šafrán, event. papriku. Jen velmi krátce promícháme a přidáme na drobné kostičky nakrájenou papriku, osminky rajčat a hrášek. Promícháme, zalijeme asi třemi čtvrtinami vývaru a do pánve vrátíme stehýnka. Vývar uvedeme do varu, pak stáhneme plamen na minimum, přiklopíme a necháme asi deset minut. Zkontrolujeme. Pokud se vývar vsákl do rýže, dolijeme zbytek. Na povrch poklademe garnáty a mušle a ještě asi pět minut dusíme. Servírujeme na pánvi s citrony nakrájenými podélně na čtvrtiny.

Recept je z kategorií: Pokrmy z rýže

Nahlásit recept

  • 10.06.08 vloženo
  • 13553x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hodina

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 40dkg rýže, nejlépe španělské na paellu nebo kulatozrné
  • 6 velkých garnátů nebo 30dkg krevet, oloupaných
  • 6 kuřecích stehýnek, spodky s držátkem
  • 1l mušlí, vyčištěných, vytříděných, tepelně upravených
  • 2 červené papriky
  • 3 masitá rajská jablíčka, oloupaná
  • 30dkg hrášku, vyloupaného nebo cukrové lusky
  • 2 šalotky
  • 2 stroužky česneku
  • špetka šafránu
  • sůl
  • pepř
  • 1,2l vývaru, kuřecí + to, co pustily mušle při tepelné úpravě
  • olivový olej
  • Na servírování:
  • 2 citrony
  • Volitelně: vepřové maso, sépie, králík, drobné bílé fazole, paprika - koření, stehýnka lze zaměnit za jiné části kuřete a tak podobně

Doporučená příloha

  • dobré španělské víno

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Paella pro Zlatu

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Paella pro Zlatu

iva
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Paella pro Zlatu

… když čtu reakce typu-tohle není originál španělský, mexický,… recept, takhle se to nedělá, atd., vzpomenu si na kreslený vtip v jednom sešitu receptů z Knihovničky Květů (rok 1982?). Tam Číňan s mísou volá na své krajany - přivezl jsem vám pravé české kung-pao :))

zlata
1200 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Paella pro Zlatu Terrinko

i Tobě díky :-))

Labužník Terrinka02
1113 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Paella pro Zlatu

Já mám přímo originál recept dovezený ze Španělska. Je celkem podobný, jen tam ještě patří na tohle množství 8 černých oliv, 1 KL sekaných lístečků estragonu, nebo šalvěje a 100 g rybího masa a krabího masa. Může se dát telecí maso, nebo kuřecí játra i 100 g vepřového.
Kdo se na to chystá, ať si pochutná- opravdu moc dobré. Jana

zlata
1200 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Paella pro Zlatu ... gemma

děkuju ukládám a až budou všechny ingredience po kopě, tak ráda vyzkouším. Přeju hezký den :-))

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Hrachová kaše

Nejlepší recepty

Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem
Rebarborový crumble Rebarborový crumble
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka
Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem
Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz