Recept Pad Thai z ulice

Thajská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Pad Thai z ulice

Postup

Tu je uz pridane viac perfektnych receptov na Pad Thai, od Babi je super aj Esmeraldin je iny.Aj tento nas je tiez iny skoro ako na uliciach Bangkoku.Na rozdiel od vonku z Thajska nie su mastne a utopene v oleji.

1-Ryzove slize ploche slize namacame do teplej vody ( podla vyrobcu 5-10 minut) ale aby boli stale tvrdsie lebo sa idu dalej varit.Vyberieme a odlozime na stranu. Vyprazane tofu -tvrdsie ( nie to biele) nakrajame na male cca 2cm x1cm kusky. Krevety ocistime a vyberieme zilku. Burske oriesky oprazime ich cerstvo na troske oleja a v maziary rozdrvime na hrubsie kusky a odlozime. Tamarind kupime v azijskom obchode bud ako pastu ktoru pouzijeme priamo alebo ako koncentrat ktory treba rozrabat v teplej vode podla navodu .( Ziadna sucha verzia tamarind je tropicke ovocie a pouziva sa jeho duzina) dava ovocnu chut . Cibulku jarnu , cinsku pazitku ( je taka plocha , nahradit nasou) koriander vnat nakrajame na drobno 2/3 pouzijeme pri vareni a 1 tretinu si odlozime na oblohu,citronovu travu nakrajame na najemnejdie ako sa nam podari, tak isto listky kafirovej limetky zrolujeme a nakrjame na velmi jemno, tak isto 2/3 klickov pouzijeme pri vareni 1/3 na oblohu. Do hrnceka si pripravime omacku z tamarindu , rybiej omacky, a cukru poriadne premiesame.

2-Do silnorozohriateho woku ale vacsej panvice dame trosku oleja pridame nakrajany cesnak a nakrajane tofu a jarnu cibulku citronovu travu limetkove listky a oprazime a miesame, dame 1-2 vajicka podla chuti a robime riedku prazenicu. a pridame krevety ( zalezi od velkosti kolko ich varime ale vacsinou su velmi rychlo hotove plus v samoskach sa predavaju uz predvarene)pridame 2/3 oprazenych burskych orieskov a premiesame a tamarindovu omacku a poriadne prehrejeme a premiesame.Skoro posledne pridame predvarene slize a poriadne premiesame. Posledne pridame fazulove klicky , 2/3 pazitky a koriandru . Zvysnu tretinu klickov, pazitku a koriandrovu vnat s rozdrvenymi burskymi orieskami ozdobime slize.

3-V Thajsku je zvykom ze Pad Thai je pripravene dietne a kazdy si podla chuti pri stole prida podla chuti chilli, limetkovu stavu alebo trosku cukru alebo na miesto soli rybaciu omacku co je na stole. Toto je povodna verzia s krevetami ale da sa nahradit na vegetariansku verziu len s tofu alebo na miesto kreviet kuracie prsia na tenko nakrajane. Plus sa pridavaju rozlicne ine zeleniny ako parika ci zeleny jarny hrasok.
To co je v sezone.
Inak tazko dat cas pripravy ked vacsina surovin je pripravena nakrajana a cele varenie vo woku je menej ako 5 minut.

PS: Tajomnstvo Pad Thai je silno rozpaleny wok az sa dymi z oleja.

Recept je z kategorií: Mořští živočichové


Reklama

Nahlásit recept

  • 22.10.10 vloženo
  • 14714x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minut

Počet porcí

  • 3 porce

Ingredience

  • 300 g ryzove ploche slize
  • 250 g krevety
  • 150 g vyprazane tofu
  • 150 g fazulove klicky
  • 3 strucikycesnak
  • 3 ks cibuľka jarná
  • 1/3 zvazku pazitka cinska
  • 30 g burske oriesky
  • 3 lyzice olej rastlinný
  • 3 lyzicky tamarind pasta
  • 4 lyzicky rybacia omáčka
  • 3 lyzice limetová šťava prichutenie kazdy sam
  • 2 ks vajicko
  • 1 lyzica cukor palmovy
  • 1/2 zvazku koriander vňať
  • 2 cervene chilly
  • 1- citronova trava
  • 2-kafirova limetka listky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Bento 18.02.13 14:47

Toto je taka elegantnejsia varianta receptu -Pad thai hor kai (ผัดไทห่อไข่)- kde sa spravi omeleta a slize sa zabalia do nej , super:-)

Uvaření se již líbí 11 labužníkům

Diskuse k receptu Pad Thai z ulice

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Bento
794 příspěvků 22.10.10 04:15

Este jedna poznamka , my mame velky wok s „turbo“ horakom ktory sa da rozohriat do cervena takze sme to schopny robit vsetko bez toho aby sa nam to dusilo len sa to posuva na stranu woku ako treba.
Pre tych co maju len panvicu, spravte si vsetko na etapy samostatne odlozte na bok a nakoniec to zmiesajta dohromady.
PS:
Pad Thai nie je je vhodny aby sa robil z mrazenej zeleniny .

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...
Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...
Karbanátky Karbanátky
Kuřecí nugetky s hořčicovo - medovým krémem Kuřecí nugetky s hořčicovo...
Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz