Recept Ovocovka Pra

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Ovocovka

Úvod

Ovocovka u nás tradičně nesmí chybět na štědrovečerním stole, ale podle babičky, která tuto tradici do naší domácnosti přinesla, se ovocovka dělala běžně během celého roku a lidé byli zvyklí si ji brát (spolu s vdolky), jako oběd na pole.

Postup

1. den dopředu (minimálně přes noc) namočíme švestky, hrušky a jablka

2. ovoce krátce povaříme

3. přidáme povidla, koření, rozinky a ořechy

4. v mléce rozmícháme 1-2 lžíce mouky a ovocovku zavaříme

5. ovocovka by se měla den uležet, uchovávat v chladu

Nahlásit recept

  • 14.06.15 vloženo
  • 1746x zobrazeno

Ingredience

  • hrst sušených švestek
  • hrst sušených hrušek
  • hrst sušených jablek (lze nahradit i čerstvým jablkem)
  • cukr
  • švestkové povidlo
  • rozinky
  • skořice
  • hřebíček
  • badyán
  • ořechy

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

boogie007 14.06.15 15:59

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Ovocovka

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Vánoční pečená kuřata Jamieho Olivera Vánoční pečená kuřata...
Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Tatranské kuře Tatranské kuře
Ořechový koláč Ořechový koláč
Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz