Recept Ovocovka Pra

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Ovocovka

Úvod

Ovocovka u nás tradičně nesmí chybět na štědrovečerním stole, ale podle babičky, která tuto tradici do naší domácnosti přinesla, se ovocovka dělala běžně během celého roku a lidé byli zvyklí si ji brát (spolu s vdolky), jako oběd na pole.

Postup

1. den dopředu (minimálně přes noc) namočíme švestky, hrušky a jablka

2. ovoce krátce povaříme

3. přidáme povidla, koření, rozinky a ořechy

4. v mléce rozmícháme 1-2 lžíce mouky a ovocovku zavaříme

5. ovocovka by se měla den uležet, uchovávat v chladu


Reklama

Nahlásit recept

  • 14.06.15 vloženo
  • 1417x zobrazeno

Ingredience

  • hrst sušených švestek
  • hrst sušených hrušek
  • hrst sušených jablek (lze nahradit i čerstvým jablkem)
  • cukr
  • švestkové povidlo
  • rozinky
  • skořice
  • hřebíček
  • badyán
  • ořechy

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

boogie007 14.06.15 15:59

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Ovocovka

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami
Štika na smetaně Štika na smetaně
Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz