Recept Ovocný rýžový nákyp *

Vali Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Ovocný rýžový nákyp *

Postup

1. Rýži několikrát propláchneme studenou vodou a necháme na sítu okapat. Mléko uvedeme do varu, vsypeme do něj rýži a při mírné teplotě vaříme přibližně 50 minut. Kaši ochutíme citronovou kůrou. 2. Mezitím na sítu necháme okapat zvlášť švestky a meruňky. Meruňkovou šťávu použijeme na pyré. Zhruba třetinu meruněk nakrájíme nadrobno a se šťávou ušleháme na pyré, které ochutíme 1 vanilkovým cukrem. 3. Ze smetany a druhého vanilkového cukru ušleháme pevnou šlehačku, kterou vmícháme do vychladlé rýžové kaše. 4. Plochou ohnivzdornou nebo zapékací misku vymažeme máslem, naplníme kaší, na ní dáme okapané švestky a meruňky. Povrch posypeme skořicí smíchanou s cukrem, poklademe malými kousky másla. V předehřáté troubě pečeme při 200°C přibližně 30 minut. Meruňkové pyré servírujeme v mističce zvlášť.

Recept je z kategorií: Teplé sladké pokrmy

Nahlásit recept

  • 22.01.06 vloženo
  • 15411x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 1/2 hodiny

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 litr mléka
  • 225 g kulaté rýže
  • strouhaná kůra z 1 citrónu
  • 720 ml švestkového kompotu
  • 850 ml meruňkového kompotu
  • 2 sáčky vanilkového cukru
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • 1/2 KL skořice
  • 3 PL cukru
  • 2 PL másla

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Ovocný rýžový nákyp *

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Ovocný rýžový nákyp *

Bernarda
15 příspěvků 18.8.09 04:49
Re: Ovocný rýžový nákyp *

Výborné!! Ještě před upečením to chutná jako kupovaná mléčná rýže. Dělala jsem část se švestkama, část s višněma…je to sice kalorická bomba, ale občas to rozhodně stojí za to. Rozhodně zopakuji!

lydia
1227 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Ovocný rýžový nákyp *

Vali, právě dnes jsem s kamarádkou mluvila o rýžovém nákypu. Mám oba kompoty ještě z předloňského roku, tak musím spotřebovat. Hned zítra udělám. Už tisknu. Díky za recept.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou
Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka
Kuře na medu Kuře na medu
Kuřecí prsíčka v plátku šunky Kuřecí prsíčka v plátku šunky
Houbová smaženice Houbová smaženice

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz