Recept Ovocný koláč ve sklenicích

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Geniální v létě, kdy je k dostání spousta ovoce.

Postup

Ovoce odpeckujte, nakrájejte na střední až větší kusy a rozdělte do zavařovaček. Smíchejte mouku, cukr a sůl a směs nasypte na ovoce, pak mírně proklepněte, aby se mouka dostala až na dno. Navrch dejte vždy po jedné lžíci másla. Vložte do trouby rozehřáté na 170°C a pečte cca 1 hodinu.
Po upečení nechte přiměřeně vychladnout a můžete jíst s či bez šlehačky nebo zavíčkovat a na týden uskladnit v lednici, až pojedete na piknik:)

Pozn.: Je dobré, když se smíchají dva druhy ovoce - jahody a třešně, borůvky a broskve; lze případně nastavit i jablky. Nevadí, pokud je ovoce přezrálé. A sklenice by neměly být plné až po okraj, aby bylo místo na šlehačku.

Pozn. 2: Lze samozřejmě spáchat také v pekáčku, ale už to ztrácí dané kouzlo.

Recept je z kategorií: Ovocné moučníky


Reklama

Nahlásit recept

  • 29.06.12 vloženo
  • 2093x zobrazeno

Ingredience

  • 2 hrnky sezónního ovoce (třešně, jahody, maliny, borůvky, ostružiny, broskve aj.)
  • 1/2 hrnku polohrubé mouky
  • 1/4 hrnku cukru
  • 1/4 lžičky soli
  • 4 lžíce másla
  • šlehačka (není nutná)
  • 4 zavařovačky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Ovocný koláč ve sklenicích

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Vánoční pečená kuřata Jamieho Olivera Vánoční pečená kuřata...
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...
Krůtí nudličky s feferonkami Krůtí nudličky s feferonkami
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz