Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Ačraj Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail
Tento moučník jsem zde nenašla, snad se nebudu opakovat.
Upečeme piškot, mražené ovoce (měla jsem ostružiny, jostu)povaříme se šťávou, rozmixujeme (přepasírujeme) přidáme vanilkový cukr, pudink. prášek, uvaříme hustý krém, když trochu vychladne, natřeme na piškot.
Kafíčko
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
268 příspěvků 27.03.14 12:27
@casino Je to marny, je to marny, je to marny.. Z kopyta lubutinku neudelas

Nerikaj ti nekdy Kichote??
Příspěvek upraven 27.03.14 v 12:28
Birkana: OK!!!

Casino, je to nudné s Vámi komunikovat.
Piškotů jsou tady tři p…, i kdybych se
více rozepsala, stejně se v tom budete vy dva šťourat a mít zbytečné
komentáře.
Nazdar!!!
Tedy, @casino, musím se ohradit
. Nikde níže se nezmiňuji, že
takto psaný recept by měl jakkoli naznačovat nový trend
hodný následování. Ne-opakování postupu by
@Ačraj mohla vyřešit
vložením odkazu na některý ze zdejších piškotů - tím by se ale
připravila o šťouravou diskusi a my bychom neměli na co klikat

P. S. Tu „notoričku“ jsem s pochopením (viz čas odeslání tvého příspěvku) ráda přehlédla
… a tím, že jste to nezmínila, tak komentář od @Dadooa vypadá, jakoby mluvila z cesty…
tak proč to flákáte a nenapíšete do postupu
jak na piškot? Mně je to šumák, já piškot umím, ale pro začínající
kuchyňky je takto napsaný rcp a celé pečení na prd! A jestli toto má být
nový trend, jak píše notorička
@birkana, pak nemohu jinak,
než souhlasit s posledním slovem v prvním komentáři!
„Obyčejný“ piškot??? To je ten podle zde tohoto rcp a „neobyčejný“ piškot je např. ten váš s olejem, jak píšete nižejc..
Ale jinak to z vás leze jak z chlupaté deky… Píšete:
„V receptu, který jsem obdržela, nebylo nic o tom, že by se sníh a žloutky šlehaly zvlášť, když se šlehají celá vejce, tak aby ten piškot byl nadýchaný, přidává se ten prdopeč.“
Do prd…opeče
Casino, obyčejný piškot? Jaký je neobyčejný? V receptu, který jsem obdržela, nebylo nic o tom, že by se sníh a žloutky šlehaly zvlášť, když se šlehají celá vejce, tak aby ten piškot byl nadýchaný, přidává se ten prdopeč. Do každého těsta musíte přidat tu „špetku " soli, sůl do bílků asi proto, že se lépe, nebo rychleji vyšlehá, nebo, někdo místo soli dá pár kapek citronové šťávy. Ale už jste se již dříve zmiňoval, proč sůl do bílků, že Vám to pořád leží v hlavě, tak ji tam nedávejte. I v jiných receptech se píše o soli a sněhu,(nemyslím, ten na silnici):-) ale já to zase tak "neštuduji“, jako Vy.
268 příspěvků 26.03.14 21:31
Mi by zase zajimalo, proc: „rozmixujeme (přepasírujeme) vanilkový cukr“

Pres co se da pasirovat cukr a k cemu je to dobre???
… podle rcp bez oleje, používáte prdopeč
.
A také nevím, proč v každém druhém receptu se píše, že se sníh šlehá se špetkou soli… Prý sůl vstřebává mastnotu z bílků - říkají jedni a druzí zase říkají, že se sníh lépe ušlehá. To první nedokážu posoudit (kotlík i metly odmašťuji octem) a když ušlehám bílky se solí nebo bez, tak to vyjde nastejno… Rád se nechám poučit, proč vy bílky solíte
Casino, já dělám piškot takto, nejdříve ušlehám bílky se špetkou soli, potom ušlehám žloutky s cukrem a s trochou horké vody, přidávám mouku s prdopečem a asi 2 lžíce oleje, nemám ráda takové suché, dusivé piškoty. Zde jsem uvedla recept originál, tak jak jsem ho dostala a to si ho může každý udělat takový, na jaký je zvyklý. Kdyby Vám nebylo ještě něco jasné,
dejte vědět, jak píše birkana,
fotka hodně napoví. 
Pravda, je to poněkud „telegrafické“
Na druhou stranu, postup výroby piškotu je
notoricky známý (najdeme jej zde několikrát) - proč se tedy rozepisovat
Krém navrch = to samé. Fotečka také dost
napovídá 
No jo, no…
Ačraj to začala flákat…
Ne, že sem fláká takové recepty, ale že ty recepty fláká…
394 příspěvků 25.03.14 22:24
A todle taky! Pro koho je tady ten recept? Ježíši.