Recept Ovocný desert

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Ovocný desert

Úvod

Tento moučník jsem zde nenašla, snad se nebudu opakovat.

Postup

Upečeme piškot, mražené ovoce (měla jsem ostružiny, jostu)povaříme se šťávou, rozmixujeme (přepasírujeme) přidáme vanilkový cukr, pudink. prášek, uvaříme hustý krém, když trochu vychladne, natřeme na piškot.

Nahlásit recept

  • 25.03.14 vloženo
  • 5538x zobrazeno

Ingredience

  • Těsto: 5 ks vajíček
  • 150 g cukr moučka
  • 150 g mouka polohrubá
  • 1 ČL kypřící prášek
  • Krém: 500 g ovoce mražené
  • 1 vanilkový cukr
  • 2 vanilkový pudink
  • 700 ml šťáva z kompotu + voda
  • 1ks jakýkoliv kompot, ovoce na ozdobu
  • 1 ks šlehačka na ozdobu

Doporučená příloha

  • Kafíčko

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Ačraj 25.03.14 18:57

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Diskuse k receptu Ovocný desert

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
Dadooa
268 příspěvků 27.03.14 12:27

@casino Je to marny, je to marny, je to marny.. Z kopyta lubutinku neudelas ;-)
Nerikaj ti nekdy Kichote?? :mrgreen:

Příspěvek upraven 27.03.14 v 12:28

 
Ačraj
697 příspěvků 27.03.14 12:18

Birkana: OK!!! :kytka: :mavam:

 
Ačraj
697 příspěvků 27.03.14 12:16

Casino, je to nudné s Vámi komunikovat. :mrgreen: Piškotů jsou tady tři p…, i kdybych se více rozepsala, stejně se v tom budete vy dva šťourat a mít zbytečné komentáře. :zed: Nazdar!!!

 
birkana
1674 příspěvků 27.03.14 07:25

Tedy, @casino, musím se ohradit :cert:. Nikde níže se nezmiňuji, že takto psaný recept by měl jakkoli naznačovat nový trend :evil: hodný následování. Ne-opakování postupu by @Ačraj mohla vyřešit vložením odkazu na některý ze zdejších piškotů - tím by se ale připravila o šťouravou diskusi a my bychom neměli na co klikat :jazyk: :jazyk: :jazyk:

P. S. Tu „notoričku“ jsem s pochopením (viz čas odeslání tvého příspěvku) ráda přehlédla :lol:

 
casino
4479 příspěvků 26.03.14 23:42
Koukám že jste upravila interpunkci v rcp...

… a tím, že jste to nezmínila, tak komentář od @Dadooa vypadá, jakoby mluvila z cesty…
„Obyčejný“ piškot??? To je ten podle zde tohoto rcp a „neobyčejný“ piškot je např. ten váš s olejem, jak píšete nižejc..
Ale jinak to z vás leze jak z chlupaté deky… Píšete:
„V receptu, který jsem obdržela, nebylo nic o tom, že by se sníh a žloutky šlehaly zvlášť, když se šlehají celá vejce, tak aby ten piškot byl nadýchaný, přidává se ten prdopeč.“
Do prd…opeče :mrgreen: tak proč to flákáte a nenapíšete do postupu jak na piškot? Mně je to šumák, já piškot umím, ale pro začínající kuchyňky je takto napsaný rcp a celé pečení na prd! A jestli toto má být nový trend, jak píše notorička :mrgreen: @birkana, pak nemohu jinak, než souhlasit s posledním slovem v prvním komentáři!

 
Ačraj
697 příspěvků 26.03.14 21:36

Casino, obyčejný piškot? Jaký je neobyčejný? V receptu, který jsem obdržela, nebylo nic o tom, že by se sníh a žloutky šlehaly zvlášť, když se šlehají celá vejce, tak aby ten piškot byl nadýchaný, přidává se ten prdopeč. Do každého těsta musíte přidat tu „špetku " soli, sůl do bílků asi proto, že se lépe, nebo rychleji vyšlehá, nebo, někdo místo soli dá pár kapek citronové šťávy. Ale už jste se již dříve zmiňoval, proč sůl do bílků, že Vám to pořád leží v hlavě, tak ji tam nedávejte. I v jiných receptech se píše o soli a sněhu,(nemyslím, ten na silnici):-) ale já to zase tak "neštuduji“, jako Vy. :-(

 
Dadooa
268 příspěvků 26.03.14 21:31

Mi by zase zajimalo, proc: „rozmixujeme (přepasírujeme) vanilkový cukr“
Pres co se da pasirovat cukr a k cemu je to dobre??? 8o
:mrgreen:

 
casino
4479 příspěvků 26.03.14 21:19
No, není mi jasné proč u obyčejného piškotu...

… podle rcp bez oleje, používáte prdopeč :think:
A také nevím, proč v každém druhém receptu se píše, že se sníh šlehá se špetkou soli… Prý sůl vstřebává mastnotu z bílků - říkají jedni a druzí zase říkají, že se sníh lépe ušlehá. To první nedokážu posoudit (kotlík i metly odmašťuji octem) a když ušlehám bílky se solí nebo bez, tak to vyjde nastejno… Rád se nechám poučit, proč vy bílky solíte :nevim:.

 
Ačraj
697 příspěvků 26.03.14 15:28

Casino, já dělám piškot takto, nejdříve ušlehám bílky se špetkou soli, potom ušlehám žloutky s cukrem a s trochou horké vody, přidávám mouku s prdopečem a asi 2 lžíce oleje, nemám ráda takové suché, dusivé piškoty. Zde jsem uvedla recept originál, tak jak jsem ho dostala a to si ho může každý udělat takový, na jaký je zvyklý. Kdyby Vám nebylo ještě něco jasné, ;) dejte vědět, jak píše birkana, fotka hodně napoví. :mavam:

 
birkana
1674 příspěvků 26.03.14 14:21

Pravda, je to poněkud „telegrafické“ 8o Na druhou stranu, postup výroby piškotu je notoricky známý (najdeme jej zde několikrát) - proč se tedy rozepisovat ;) Krém navrch = to samé. Fotečka také dost napovídá :idea:

 
casino
4479 příspěvků 25.03.14 22:41

No jo, no…
Ačraj to začala flákat…
Ne, že sem fláká takové recepty, ale že ty recepty fláká… ;)

 
hippolyta
394 příspěvků 25.03.14 22:24

A todle taky! Pro koho je tady ten recept? Ježíši.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Pelmeně z červené řepy

Nejlepší recepty

Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou
Mandle s čokoládou Mandle s čokoládou
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz