Recept Pečený ovocný čaj
aneb Ovocný čajpodzim27 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Postup
Rybíz odstopkujeme a ostatní ovoce nakrájíme na kousky.Promícháme s cukrem.Dáme do pekáče a zapečeme v troubě, asi 20 minut.Ovoce má být zesklovatělé.Potom přidáme rum a dáme do skleniček.Sterilujeme na 80°C asi 15 minut. Pro rychlou spotřebu nemusíme sterilovat. Pak dáme do sklenice 1 lžíci ovoce, 1 malého panáka rumu a zalijeme horkou vodou.
Recept je z kategorií: Nápoje
- 15.07.08 vloženo
- 14813x zobrazeno
Čas přípravy
- 1hod se sterilovÄ
Ingredience
- 1l červeného rybízu
- 1l jakéhokoli ovoce podle chuti)
- 1 kg cukru krupice
- 1 dcl rumu
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Pečený ovocný čaj
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Ovocný čaj
Litr rybízu + litr švestek (obojí z mrazáku). Moc dobrá kombinace
15 příspěvků 25.1.09 03:43
I já už celá léta připravuji podobný čaj,říkám,že ho peču.Jen na kilo ovoce dám 5 hřebíčků,2 badyány,nakrájím 2 citrony a nasypu kilo cukru krupice.Až se cukr při pečení rozpustí,vyndám z trouby,vyndám koření a citron a do vlažného pekáče naliji 2 dcl rumu a potom dám do sklenic a 10 minut sterilizuji.Do tohoto čaje se už opravdu nemusí nic přidávat.Pěkný zbytek dne přeje Pajla
31 příspěvků 9.12.09 11:28
Ano, ten rum se tam dává dvakrát.Ta jedna deci , které se tam dává do celé dávky není ani znát.Pak to chce dát ještě do sklenice a máme to jako punč.
Ten rum se tam dava dvakrat, jednou do ovoce a podruhe do sklenice, kdyz se serviruje? Dekuji, Sona