Recept Ovocné řezy 4

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

4 žloutky, cukr krupici, vodu a olej ušleháme do pěny, vnícháme 25 dkg hl. mouky s práškem do pečiva a nakonec sníh ze 4 bílků. Nalejeme na vymazaný a moukou vysypaný plech - pokud možno s vyšším okrajem. Upečeme ve vyhřáté troubě na střední stupeň (150-170°C) do růžova. Vymícháme krém z ušlehané šlehačky, jogurtu, vanilkového cukru a v mléce rozpuštěné želatiny - může se trochu nahřát, aby se rychleji rozpustila. Upečený korpus necháme na plechu, potřeme tence marmeládou, poklademe ovocem, přelejeme krémem a necháme ztuhnout. Nakonec polejeme uvařenou polevou z 3/4 l tekutiny (buď šťáva z použitého kompotu nebo voda se sirupem, citronovou šťávou ap.) a 2 vanilkových pudingů. Tekutinu podle vlastní chuti buď přisladíme nebo přikyselíme. Ten krémový podklad není úplně pevný, v původním rreceptu nebyla želatina, ale to pak vznikl sice dobrý, ale ne příliš vzhledný moučník.

Recept je z kategorií: Dezerty

Nahlásit recept

  • 12.06.02 vloženo
  • 7219x zobrazeno

Ingredience

  • Korpus
  • 4 vejce
  • 25 dkg cukru krupice
  • 10 lžic vlažné vody
  • 10 lžic oleje
  • 25 dkg hladké mouky
  • 1/2 prášku do pečiva
  • marmeláda nebo džem dle chuti
  • čerstvé nebo kompotované ovoce
  • Krém
  • 2 šlehačky
  • 1 bílý smetanový jogurt nebo zakysana smetana
  • 1 vanilkový cukr
  • 1/2 dcl mléka
  • 2 lžičky práškové želatiny
  • Poleva
  • 3/4 l tekutiny
  • 2 vanilkové pudinky

Doporučená příloha

  • káva, čaj

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Ovocné řezy 4

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Díky za zprávu...

a věnovaný čas! Ten krém vypadá sám o sobě moc chutně a nejspíš se může nalít i na piškoty proložené čerstvým ovocem, když není čas na korpus. Já však budu zkoušet originál.

rastoba
492 příspěvků 25.01.09 03:43
...

2 šlehačky = 500 ml
1 jogurt je 180 - 250 ml - u tohoto receptu to není důležité, kysaná smetana má obvykle 250 ml, já dávám spíš těch 250 ml, je to pak přijemně navinulé
pudink - to je jeden balíček prášku, který je určen na 1/2 l mléka (funguje tady jako zahušťovadlo té ovocné tekutiny - v konečném výsledku to vypadá jako polité želatinou, jenže to není tak čiré)- čili na polevu dáme vařit tak 500 ml té tekutiny a ve 250 ml rozmícháme 2 pudinkové prášky, až šťáva vaří vlejeme rozmíchaný pudink a vaříme podle návodu - alespoň 2 minuty, jinak to má moučnou chuť.

babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Zuzik...

Ahoj, zákusek výpadá skvěle a ráda bych ho vyzkoušela (v sobotu jdeme na jahody). Nežiji však momentálně v České Republice a tak mnoho věcí je mně neznámých. Když říkáš 2 šlehačky, koli je to dcl? Jogurt, kolik dcl? Ty vanilkové pudinky jsou už hotové v kelímcích? Kolik dcl to je? Děkuji ti předem za odpověď

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Kapustičky na slanině

Nejlepší recepty

Rizoto s batáty Rizoto s batáty
Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem
Mrkvový salát Mrkvový salát
Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem
Těstovinový salát s houbami a polníčkem Těstovinový salát s houbami...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz