Recept Ovocné řezy 4

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

4 žloutky, cukr krupici, vodu a olej ušleháme do pěny, vnícháme 25 dkg hl. mouky s práškem do pečiva a nakonec sníh ze 4 bílků. Nalejeme na vymazaný a moukou vysypaný plech - pokud možno s vyšším okrajem. Upečeme ve vyhřáté troubě na střední stupeň (150-170°C) do růžova. Vymícháme krém z ušlehané šlehačky, jogurtu, vanilkového cukru a v mléce rozpuštěné želatiny - může se trochu nahřát, aby se rychleji rozpustila. Upečený korpus necháme na plechu, potřeme tence marmeládou, poklademe ovocem, přelejeme krémem a necháme ztuhnout. Nakonec polejeme uvařenou polevou z 3/4 l tekutiny (buď šťáva z použitého kompotu nebo voda se sirupem, citronovou šťávou ap.) a 2 vanilkových pudingů. Tekutinu podle vlastní chuti buď přisladíme nebo přikyselíme. Ten krémový podklad není úplně pevný, v původním rreceptu nebyla želatina, ale to pak vznikl sice dobrý, ale ne příliš vzhledný moučník.

Recept je z kategorií: Dezerty

Nahlásit recept

  • 12.06.02 vloženo
  • 7320x zobrazeno

Ingredience

  • Korpus
  • 4 vejce
  • 25 dkg cukru krupice
  • 10 lžic vlažné vody
  • 10 lžic oleje
  • 25 dkg hladké mouky
  • 1/2 prášku do pečiva
  • marmeláda nebo džem dle chuti
  • čerstvé nebo kompotované ovoce
  • Krém
  • 2 šlehačky
  • 1 bílý smetanový jogurt nebo zakysana smetana
  • 1 vanilkový cukr
  • 1/2 dcl mléka
  • 2 lžičky práškové želatiny
  • Poleva
  • 3/4 l tekutiny
  • 2 vanilkové pudinky

Doporučená příloha

  • káva, čaj

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Ovocné řezy 4

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Ovocné řezy 4

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Díky za zprávu...

a věnovaný čas! Ten krém vypadá sám o sobě moc chutně a nejspíš se může nalít i na piškoty proložené čerstvým ovocem, když není čas na korpus. Já však budu zkoušet originál.

rastoba
492 příspěvků 25.1.09 03:43
...

2 šlehačky = 500 ml
1 jogurt je 180 - 250 ml - u tohoto receptu to není důležité, kysaná smetana má obvykle 250 ml, já dávám spíš těch 250 ml, je to pak přijemně navinulé
pudink - to je jeden balíček prášku, který je určen na 1/2 l mléka (funguje tady jako zahušťovadlo té ovocné tekutiny - v konečném výsledku to vypadá jako polité želatinou, jenže to není tak čiré)- čili na polevu dáme vařit tak 500 ml té tekutiny a ve 250 ml rozmícháme 2 pudinkové prášky, až šťáva vaří vlejeme rozmíchaný pudink a vaříme podle návodu - alespoň 2 minuty, jinak to má moučnou chuť.

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Zuzik...

Ahoj, zákusek výpadá skvěle a ráda bych ho vyzkoušela (v sobotu jdeme na jahody). Nežiji však momentálně v České Republice a tak mnoho věcí je mně neznámých. Když říkáš 2 šlehačky, koli je to dcl? Jogurt, kolik dcl? Ty vanilkové pudinky jsou už hotové v kelímcích? Kolik dcl to je? Děkuji ti předem za odpověď

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...
Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku
Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem
Reveňový koláč Reveňový koláč

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz