Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
RR Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Jojo, tohle už jsme četli šestkrát za poslední tejden, jako bych vás slyšel. Tady jde nejen o chuťové vjemy, přidruží se k nim i jemné zážitky hmatové. Tedy jazykopusohmatové
Broskve oloupeme a nakrájíme na kostičky Podobně pomeranče, kiwi a banány citróny oloupeme, zbavíme blanitých slupek a pokrájíme na nepříliš malé kousky ořechy povaříme několik minut a propláchneme Vše smícháme, zalejeme šťávou z broskví nebo zakapeme citronem. Do směsi se nehodí červené ovoce, které obarví ostatní druhy a pokazí barevnou mozaiku. Netřeba žádné zaležení, jen vychladit a snad kapka koňaku..... V původním receptu se používají povařené rozinky, špatné nejsou, zvláště ty, co byly týdny marinované v lihu, brusinky je nenahrazují, jsou jiné, jako když vás tajemná bytost mile a jinak políbí
Recept je z kategorií: Ovocné moučníky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na ovocná Macedonia
No, já bych akcentoval tu „kapku koňaku“ která je v postupu zmíněna

jako náhražku (jak zde před časem jeden
hvězda, v dobré víře, nahradil armaňak 
Mám ověřeno, že alkohol dokáže (nejen) z ovoce „vytáhnout“ úúúplně nové vůně a chutě, někdy to skoro vypadá, že je to napajcováno nějakou „voňavkou“
Samozřejmě je dobré nepoužívat slivovici