Recept Ovocná detská presnidávka

(Hodnoceno 1x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Jablká umyjeme, odstránime jadrovník a stopku (šupku neokrajujeme), nakrájame na menšie kúsky a dáme do hrnca. Takisto ostatné ovocie umyjeme, odstránime jadrovník, kôstku, stopku a pod. (podľa druhu ovocia), nakrájame na kúsky a spolu s jablkám rozdusíme na kašu. Ak je kaša príliš hustá, pridáme vodu. Ak je kaša málo sladká, pridáme cukor podľa chuti (do hruškovej, slivkovej a višňovej presnidávky sa hodí škoricový cukor, banánová je väčšinou dosť sladká, takže ďalší cukor nepotrebuje). Kašu necháme trochu vychladnúť. Potom ju rozmixujeme, pretrieme cez sitko, naplníme do pohárov od detskej výživy a sterilizujeme v hrnci s vodou, ktorú pomaly zohrejeme na 80 C a pri tejto teplote sterilizujeme 20 min. Poháre necháme vo vode, až kým úplne nevychladne.

Recept je z kategorií: Konzervace ovoce

Nahlásit recept

  • 06.08.06 vloženo
  • 17075x zobrazeno

Ingredience

  • Jablká a ovocie podľa chuti (napr. banány, hrušky, marhule, broskyne, jahody..., môže byť aj mrazené alebo kompót aj so šťavou) v pomere 1:1 (príp. 2:1)
  • vanilkový alebo škoricový cukor
  • cukor podľa chuti

Doporučená příloha

  • piškóty

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 24.11.18 10:59

Dnes jablečno-dýňová, podlitá džusem multivitamín Granini… Bez cukru.
Foto opět v komentáři…

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 21.11.18 05:02

Tentokrát zcela bez cukru, jablka + banán a podlito kapkou multivitamínového džusu (100 ml).
Dělám vždy jen pět skleniček - až se sní, udělají se nové, odpadá sterilace…

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 15.11.18 09:36

Ano - tohle je přesnídávka jak má být..
Všude jen samé recepty s pudinkem, to jsem kdysi zkusila, ale vůbec to nechutnalo ani dětem, ani nám…
Ale pouze rozvařená jablka (či jiné ovoce je nejlepší :) )
Já dělala z kila jablek , k nim dát kousek skořice během toho, co se vaří, cukru jsem dala jen 10 g třtinového a šťávu z jednoho velkého pomeranče (cca 100 ml). Bylo toho 5 skleniček od 200 g jogurtu a jedna necelá od 150 g jogurtu…
Jablek je letos hafo, takže stačí vždy udělat várku a jak dochází, tak další - netřeba pak sterilovat.
Foto v komentáři.

Diskuse k receptu Ovocná detská presnidávka

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Zuzka1973
2270 příspěvků 24.11.18 10:57

Dnes jablečno-dýňová, podlitá džusem multivitamín Granini… Bez cukru.

Příspěvek upraven 24.11.18 v 10:58

Zuzka1973
2270 příspěvků 21.11.18 05:06

Tentokrát zcela bez cukru, jablka + banán a podlito kapkou multivitamínového džusu (100 ml).
Dělám vždy jen pět skleniček - až se sní, udělají se nové, odpadá sterilace…

Tentokrát jsem ještě dělala stejným postupem i chilli omáčku, jablka + banán + rozemleté sušené domácí chilli papričky, podlité kapkou suchého červeného vína… Pěkně ostrá, jak to má být :kytka:

Zuzka1973
2270 příspěvků 15.11.18 09:37

Ano - tohle je přesnídávka jak má být.. Všude jen samé recepty s pudinkem, to jsem kdysi zkusila, ale vůbec to nechutnalo ani dětem, ani nám… Ale pouze rozvařená jablka (či jiné ovoce je nejlepší :) ) Já dělala z kila jablek , k nim dát kousek skořice během toho, co se vaří, cukru jsem dala jen 10 g třtinového a šťávu z jednoho velkého pomeranče (cca 100 ml). Bylo toho 5 skleniček od 200 g jogurtu a jedna necelá od 150 g jogurtu… Jablek je letos hafo, takže stačí vždy udělat várku a jak dochází, tak další - netřeba pak sterilovat.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...
Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...
Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...
Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s pomeranči a...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz