Recept Ovocná celozrnná bábovka
Labužník Vlastinka02 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Postup
Z mléka, cukru, hladké mouky a droždí uděláme kvásek. Ostatní přísady dáme do mísy, promícháme a zaděláme vzešlým kváskem těsto, které se nesmí lepit na vařečku. Dobře se zpracovává v robotu. Bábovkovou formu silně vymažeme tukem, do formy urovnáme těsto, ve formě necháme nakynout asi 40 minut. Potom upečeme ve vyhřáté troubě nejprve asi na 200 °C a po zapečení snížíme teplotu na 150 °C a dopečeme. Celková doba pečení je cca 50 minut. Po upečení necháme chvíli prochladnout ve formě, vyklopíme a velmi bohatě posypeme cukrem. Nejlepší je bábovka asi 2 dny rozležená.
Recept je z kategorií: Bábovky
- 27.08.02 vloženo
- 6652x zobrazeno
Čas přípravy
- 2 hod
Ingredience
- 170 ml vlažného mléka, 2 lžíce cukru, 30 g droždí, 2 lžíce hladké mouky, 200 g polohrubé mouky, 150 g celozrnné mouky, 100 ml oleje, 1 vejce, 1 lžička jedlé sody, 1 lžička skořice, 2 tlučené hřebíčky (nemusí být), 150 g hrubě sekaných vlašských ořechů, 150 g pokrájeného sušeného ovoce (předem namočeného - fíky, meruňky, švestky), 100 g rozinek, tuk na formu
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Ovocná celozrnná bábovka
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Ovocná celozrnná bábovka