Recept Ovocná celozrnná bábovka

Labužník Vlastinka02 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Z mléka, cukru, hladké mouky a droždí uděláme kvásek. Ostatní přísady dáme do mísy, promícháme a zaděláme vzešlým kváskem těsto, které se nesmí lepit na vařečku. Dobře se zpracovává v robotu. Bábovkovou formu silně vymažeme tukem, do formy urovnáme těsto, ve formě necháme nakynout asi 40 minut. Potom upečeme ve vyhřáté troubě nejprve asi na 200 °C a po zapečení snížíme teplotu na 150 °C a dopečeme. Celková doba pečení je cca 50 minut. Po upečení necháme chvíli prochladnout ve formě, vyklopíme a velmi bohatě posypeme cukrem. Nejlepší je bábovka asi 2 dny rozležená.

Recept je z kategorií: Bábovky

Nahlásit recept

  • 27.08.02 vloženo
  • 6336x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2 hod

Ingredience

  • 170 ml vlažného mléka, 2 lžíce cukru, 30 g droždí, 2 lžíce hladké mouky, 200 g polohrubé mouky, 150 g celozrnné mouky, 100 ml oleje, 1 vejce, 1 lžička jedlé sody, 1 lžička skořice, 2 tlučené hřebíčky (nemusí být), 150 g hrubě sekaných vlašských ořechů, 150 g pokrájeného sušeného ovoce (předem namočeného - fíky, meruňky, švestky), 100 g rozinek, tuk na formu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Ovocná celozrnná bábovka

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky
Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou
Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz