Recept Ovocná buchta

aneb Ovocná buchta od Fanušky z Kamenice n/L

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

U nás této buchtě říkáme „žravá buchta“

Postup

Žloutky a cukr utřeme, přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a sníh z bílků. Hmotu vložím do vyššího pekáče, který pokryju pečícím papírem. Peču v horkovzdušné troubě na prostřední kolejnici, horní a dolní pečení bez horkovzduchu na 175 °C kolem 20-25 minut. Na upečený piškot poklademe rozpůlené kousky čerstvých jahod a zalijeme vlažnou polevou. Poleva: pudinky rozmíchám vodou a zbytek přidám do ovocné šťávy. V tomto případě nebyla jahodová šťáva, použila jsem 1/4 l brusinkové ikeácké šťávy, rozředila 1/4 l vody dala na plotnu a po chvíli přidala naředěný pudink. Za stálého míchání vařit do doby varu, odstavit a stále míchat, aby se nevytvořil škraloup. Ještě teplý rovnoměrně nalít na připravený moučník. Druhý den je to ňamka, ale stejně nevydržíme a ještě vlažný ochutnáme. Na odpolední zákusek přidáním Creme fraiche nic nezkazíme. Tak dobrou chuť ....

Recept je z kategorií: Ovocné moučníky

Nahlásit recept

  • 02.06.05 vloženo
  • 16831x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 1/2 hod.

Počet porcí

  • 10 porcí

Ingredience

  • 180 g cukr písek
  • 240 g mouka polohrubá
  • 6 vajec
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 1 kg čerstvých jahod.
  • Poleva: 2 vanilkové pudinky
  • 1/2 l ovocné štávy v chuti ovoce
  • 1/4 l vody.
  • Povaříme.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Ovocná buchta

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
zlata
1200 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Ovocná buchta od Fanušky z Kamenice n/L

Jejda a co s tím, když to tlačí a ještě člověk není zrovna tyčka? Hezký večer všem přeje Zlata

gemma
245 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Ovocná buchta od Fanušky z Kamenice n/L

Přijdu si tu jako otesánek. Mě chutná sladký i slaný, kyselý i hořký, hlavně když je to dobrý. a přitom furt vypadám jako vychrtlá kostnatá kobyla. Nemyslete děvčata, že jenom faldíky jsou problém, teda pokud zdraví slouží. Ono když vás všechno tlačí, taky to není žádný med :-).

bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.01.09 03:43
Re: Ovocná buchta od Fanušky z Kamenice n/L

Tak d2v4ata konec y8bavz a 3up do pr8ce … To je tak, kdz6 si jeden nep5epne kl8vesnici.
Ale já ji přepla. Už … Nechte si chutnat.

bona
2416 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Ovocná buchta od Fanušky z Kamenice n/L

Soňo, to mě mrzí, nevěděla jsem, promiň. Psala jsi o linii, víš? O nemoci ne.
Myslela jsem to tak, že je to jen „obal“, jak říká Danda. No ale pokud jde o zdraví a ne jen o ješitnost a pokud by měl „obal“ bolet, je třeba si váhu o to víc hlídat, to je jasné.
Přeji Ti krásnou neděli. Bohdana

noskovice
1322 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Ovocná buchta od Fanušky z Kamenice n/L-bona,

nejvetsi sranda je v tom, ze ja sladke vubec nejim! Ne kvuli linii, ale proste proto, ze mi nechutna. Rada ho ale pecu, a tak jakmile se objevi na stole, tak take hned mizi v pupku meho manzela. Muj problem neni jak vypadam, ale cim jsem tezsi, tim vic toho tahaji moje ruce a ramena. Chodim o holich, protoze jsem po obrne, ale chut k laskovani a srandovani me prozatim nepresla. Mrzi mne, ze jsi to nepochopila. Srdecne Te zdravi Sona

bona
2416 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Ovocná buchta od Fanušky z Kamenice n/L

Soňo, vždyť se podívej na fotky ze srazu… Já myslím, že labužnictví není o přejídání, ale o vyhledávání chuťových zážitků. A ty nemusí (a neměly by) značit plné břicho.
Ještě před píseckým srazem labužnice Ewa psala, že je zvědavá, jak asi vypadám, když jsou moje recepty samá slanina a šlehačka…:-) Já moc ráda vařím a také ráda jím, což tady na těchto stránkách není nic nepředpokládaného.
Ale při menších porcích je to možné uhlídat. A se svojí linií si nedělej žádné starosti, rozhodně se nepohybuješ mezi lidmi, kteří by hodnotu člověka posuzovali podle jeho tělesných proporcí.
A pokud sem někdo vloží recept na koláč, neznamená to, že ho hned snědl celý plech. Například když peču, ukrojím si kousek o velikosti 2×3 cm, abych ochutnala. Toť vše. A pokud to se povede, podělím se o předpis na těchto stránkách. Není nutné vše, co člověk uvaří, také celé „sežrat“, abych použila Tvoje slova.
Tak to neřeš, ju??

Labužník Tulinka02
353 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Ovocná buchta od Fanušky z Kamenice n/L

A já už si to tisknu :o)))

noskovice
1322 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Ovocná buchta od Fanušky z Kamenice n/L-bedlo,

tak to jsem, na vas vsechny, moc zvedava. Ja si delam problemy s moji linii, ale myslim si, ze ani vy, nebudete zadna paratka. Zlomyslne me to bavi..........! Jen si davejte do nosu… ha ha Sona

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Marinovaná kuřecí křídla

Nejlepší recepty

Smažená cibulová kolečka Smažená cibulová kolečka
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Rizoto s batáty Rizoto s batáty

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz