Recept Ovocná bábovka

Dánská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Ovocná bábovka

Postup

Rozslehejte vejce s vanilkovým cukrem a cukrem. Rozpustte margarin. Smíchejte mouku s práskem do peciva.
Smíchejte vsechny ingredience, krome jablka a jahod, a vytvorte hustsí, hladké testo. Pokud bude prílis husté, pridejte do nej mléko.
Oloupejte jablko, zbavte je jádrince a nakrájejte je na plátky.
Vymazte 1½ litrovou formu tukem a dejte do ni cást testa. Nekolik jablecných plátku zatlacte do testa a mezi ne dejte pár jahod. Zakryjte dalsí cástí testa a opet do nej zatlacte jablko a jahody. Tímto zpusobem pokracujte az do vypotrebování testa.
Pecte v dolní cásti trouby vyhráté na 160 st. C asi 50 minut. Vpíchnutím spejle se presvedcte zda je bábovka upecená a nechte ji cástecne zchládnout. Vyklopte ji z formy a posypte mouckovým cukrem.

Recept je z kategorií: Moučníky


Reklama

Nahlásit recept

  • 01.03.08 vloženo
  • 6255x zobrazeno

Čas přípravy

  • 90 minut

Ingredience

  • 250 g psenicné mouky
  • 250 g cukru
  • 250 g margarinu
  • 4 vejce
  • 3 KL vanilkového cukru
  • 2 KL prásku do peciva
  • 1 jablko
  • hrst jahod, nejlépe zmrazených
  • evt. ½ dl mléka
  • tuk na vymazání formy
  • mouckový cukr

Doporučená příloha

  • Creme fraiche.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Ovocná bábovka

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Girasoli gorgonzola e noci


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Kuře na kapustě Kuře na kapustě
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...
Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Štika na smetaně Štika na smetaně

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz