Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
spiser Dánská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Rozslehejte vejce s vanilkovým cukrem a cukrem. Rozpustte margarin. Smíchejte mouku s práskem do peciva. Smíchejte vsechny ingredience, krome jablka a jahod, a vytvorte hustsí, hladké testo. Pokud bude prílis husté, pridejte do nej mléko. Oloupejte jablko, zbavte je jádrince a nakrájejte je na plátky. Vymazte 1½ litrovou formu tukem a dejte do ni cást testa. Nekolik jablecných plátku zatlacte do testa a mezi ne dejte pár jahod. Zakryjte dalsí cástí testa a opet do nej zatlacte jablko a jahody. Tímto zpusobem pokracujte az do vypotrebování testa. Pecte v dolní cásti trouby vyhráté na 160 st. C asi 50 minut. Vpíchnutím spejle se presvedcte zda je bábovka upecená a nechte ji cástecne zchládnout. Vyklopte ji z formy a posypte mouckovým cukrem.
Recept je z kategorií: Moučníky
Creme fraiche.
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Ovocná bábovka