Recept Ovoce v rumu

Pepino Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

1. Použijeme kvalitní čerstvé ovoce, které nabízí sezona. Začneme třešněmi a přidáváme další druhy ovoce tak, jak postupně dozrává. Jakostní výrobky z ovoce a zeleniny získáme jen při dodržování optimálních podmínek při jejich zpracováni a použití vhodné suroviny. 2. Ovoce zpracováváme bezprostředně po sklizni. Vždy je dobře omyjeme a osušíme. Meruňky, broskve a švestky oloupeme, rozpůlíme a zbavíme pecek. Třešně a mirabelky nakládáme i s peckami. Jablka a hrušky rovněž oloupeme, vykrojíme jádřince a nakrájíme na dílky. 3. Cukr přidáváme v poměru 1:2, tzn. na 500 g ovoce 250 g cukru. Ovoce zaléváme kvalitním, 54 % rumem. Nádobu uložíme na tmavé místo. Naložené ovoce kontrolujeme nejméně po 2 týdnech. Ovoce jednou obrátíme, ev. dolijeme rum. Vanilkový lusk zvýší aromatičnost ovoce.

Recept je z kategorií: Konzervace ovoce

Nahlásit recept

  • 16713x zobrazeno

Ingredience

  • rum, cukr a spousta ovoce

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Ovoce v rumu

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Ovoce v rumu

Kazi
28 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Ovoce v rumu

Pam a pamatuješ na reklamní lahvičky s alkoholem?? Bylo to asi tak cca 1 deci. A naši je dlouhou dobu sbírali. A že jich fakt bylo!! Pak jednoho dne mamče došla trpělivost (protože neustále utírala prach a kdo má pořád ty sakramentský lahvičky utírat??!!) a všechny do jedné je nalila do velké lahve s višněmi a všemi dalšími ingrediencemi. Ten rok nemělo ovoce v alkoholu konkurenci. Je fakt, že jsme mohli sníst maximálně 1 mističku. Při větší konzumaci jsme si přivodili stav, který charakterizuji jako „říkat psovi slečno“. Ráda jsem si zavzpomínala.

Pampeliska191
1075 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Ovoce v rumu

Kazi, je to skutecne pochoutka. Delavala jsem to hodne let, podle tohoto receptu:
Což takhle dát si “RUMOVÝ HRNEC”, ktery je i na Labuzniku. Ovoce jsme nejradeji konzumovali pri peceni vanocniho cukrovi a na Silvestra. Vynikajici jsou visne.
Vsem preji pekny a prijemny podvecer.

Kazi
28 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Ovoce v rumu

Doma jsme tuto laskomi taky dělali, vše jsme dávali od oka, jen postupem času vynechali ovoce, které kvasí - nechávali jsme jen višně, pak přidali ořechny - ještě bez tvrdé skořápky - krájeli jsme i se slupkou (dávala tomu tu správnou barvu) a pak všechno možné „tvrdé“ ovoce - meruňky, broskve, ananas … prostě co kdo rád. A zalévali rumem, meruňkou, trocha slivovice - co dům dal. Podávali jsme vychlazené, někdy s trochou šlehačky … především v zimních a sychravých dnech. Neuvěřitelně se po snězení a vypití oteplilo - i v nás. Krásný den.

penda
4751 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Ovoce v rumu

pro hospodyňky, které mají raději přesné množství, doplňuji recept:
250 g ovoce (jahody, rybíz, angrešt, třešně, višně, maliny, půlky meruněk, broskví, mirabelek, švestek, ostružiny, vinné hrozny…), 100 g cukru a 0,2 l rumu… z receptu, ze kterého čerpám, ještě dodávám, že ovoce je proleženo asi za 6 týdnů po přidání poslední vrstvy :-)

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně
Koláč s jahodami Koláč s jahodami
Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Štika na smetaně Štika na smetaně

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz