Recept Ovoce s kořeněným vínem

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Ovoce s kořeněným vínem

Postup

1. Pomerančovou kůru nastrou­háme, šťávu z pomeranče vymačkáme. Kůru a štávu smí­cháme s portským a s 200 ml červeného vína, vyškrábnutou vanilkovou dření, třešňovicí, cukrem a skořicí a uvedeme do varu. 2. Přidáme ovoce a 3 minuty vaříme. 3. Děrovanou lžící vybereme z vína ovoce a rozdělíme ho do 4 pohárů. 4. V 50 ml svařeného vína roz­pustíme škrobovou moučku, víno uvedeme opět do varu a necháme zahustit škrobem. 5. Zahuštěné víno nalijeme přes jemné síto na ovoce. 6. Do každého poháru dáme lžičku zakysané smetany a ozdobíme skořicovou tyčinkou, mátou nebo meduňkou.

Recept je z kategorií: Ovocné moučníky

Nahlásit recept

  • 30.09.03 vloženo
  • 2628x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 280 kcal 1170 kJ
  • šťáva a kůra z 1 pomeranče
  • 1 vanilkový lusk
  • 100 ml červeného portského vína
  • 250 ml červeného vína
  • 5 lžic cukru
  • 1 tyčinka skořice
  • 100 ml třešňovice
  • 300 g bobulového ovoce (např. angrešt, rybíz, borůvky)
  • 1 lžička škrobové moučky
  • 100 g zakysané smetany
  • máta a skořicové tyčinky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Ovoce s kořeněným vínem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Karbanátky Karbanátky
Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi
Květáková polévka Květáková polévka
Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz