Recept Ovíněné kuřecí řízky

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Řízky jemně naklepeme, posolíme, opepříme. Nasekáme cibuli a petrželku. Do misky klademe řízky a vždy posypeme cibulí a zelenou petrželkou. Průběžně zaléváme bílým vínem. Maso by nemělo plavat - méně je někdy více. Necháme odležet 30 min při pok. teplotě, pokud budeme marinovat déle, pak v ledničce, občas otočíme. Pak klasický trojobal, ale cibuli i petrželku ponecháme na řízku. Pomalu smažit.

Recept je z kategorií: Kuřecí maso

Nahlásit recept

  • 03.09.07 vloženo
  • 1947x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1,5 hod

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 kuřecí řízky (prsa nebo stehna bez kostí)
  • pol. mouka
  • strouhanka
  • 2 vejce
  • sůl, pepř
  • 1 cibule, 4 PL zelené petrželky
  • 1,5 -2 dcl bílého vína
  • olej

Doporučená příloha

  • vařené brambory, bílé víno

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Ovíněné kuřecí řízky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Grilovaná vepřová žebra

Nejlepší recepty

Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*
Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky
Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem
Koláč s jahodami Koláč s jahodami

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz