Recept Ovíněné kuřecí řízky

Labužník JANAK03 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Řízky jemně naklepeme, posolíme, opepříme. Nasekáme cibuli a petrželku. Do misky klademe řízky a vždy posypeme cibulí a zelenou petrželkou. Průběžně zaléváme bílým vínem. Maso by nemělo plavat - méně je někdy více. Necháme odležet 30 min při pok. teplotě, pokud budeme marinovat déle, pak v ledničce, občas otočíme. Pak klasický trojobal, ale cibuli i petrželku ponecháme na řízku. Pomalu smažit.

Recept je z kategorií: Kuřecí maso

Nahlásit recept

  • 03.09.07 vloženo
  • 2049x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1,5 hod

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 kuřecí řízky (prsa nebo stehna bez kostí)
  • pol. mouka
  • strouhanka
  • 2 vejce
  • sůl, pepř
  • 1 cibule, 4 PL zelené petrželky
  • 1,5 -2 dcl bílého vína
  • olej

Doporučená příloha

  • vařené brambory, bílé víno

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Ovíněné kuřecí řízky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Křehké kuřecí plátky v jogurtové marinádě Křehké kuřecí plátky v...
Cibulačka Cibulačka
Hruškový koláč Hruškový koláč
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz