Recept Ovesné sušenky
daduuja Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Úvod
Několikrát jsem už vyzkoušela jakési sušenky nebo placičky nebo kuličky ... z ovesných vloček, ale nikdy mne neoslovily natolik, abych je pekla podruhé. Tento recept jsem dostala od šéfové v práci, s tím že nemohla přinést vzorek na ochutnání, protože nezbyly. Zviklala mne, tak jsem zkusila. Večer přišel na návštěvu Karel, dostal kus https://www.labuznik.cz/recept/uzene-veprove-maso-v-porku-a-jablkach/, a potom sušenky. Prý má uzené moc rád, ale kam se prý hrabalo na tyhle sušenky :-) Takže vkládám recept, třeba budou chutnat i vám.
Postup
Troubu si předehřejeme na 170°C. V míse smícháme všechny suroviny (ovoce a ořechy můžeme překrájet) a na plech s pečícím papírem klademe malé hromádky, mírně roztlačíme nebo necháme hrudky a pečeme do zrůžovění. Na plechu necháme mírně zchladnout.
Recept je z kategorií: Rychlé moučníky
- 19.11.16 vloženo
- 12952x zobrazeno
Čas přípravy
- 30min
Ingredience
- 500g jemných ovesných vloček
- 1 plechovka salka (tuším, že má 397g od Tatry)
- kokos (hrníček 250ml)
- 3/4 hrníčku rozpuštěného másla
- sušené ovoce a ořechy podle chuti (dala jsem sáček brusinek a sáček kešu).
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Ovesné sušenky
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Ovesné sušenky
2453 příspěvků 21.11.16 11:33
Ten rozpis s olejem kdysi dostala (právě na jedněch závodech), ale uznávám, že s máslem to musí být o moc lepší, o moc. Olej používám proto, aby to bylo trvanlivější (možná se pletu?). Protože to ale během sezóny připravuju minimálně jednou za dva-tři týdny (prostě podle toho, kdy jsou závody; v září jsme si jednu velikou krabici téhle dobroty vezli dokonce až do Ruska), určitě z toho u nás vánoční cukroví nebude. Čímž ovšem nechci nikoho dalšího odrazovat, je to opravdu moc dobré, vyzkoušejte - když to někam přivezeme a nabídneme ostatním, vždycky to máme hned rozebrané.
1151 příspěvků 20.11.16 14:50
@di, koukala jsem tady po receptech, možná nedostatečně, ale našla jsem jen s vejcem, cukrem nebo hladkou moukou, komentáře jsem nečetla.
, je to lepivé a nesoudržné.
I v tomto receptu byl olej, ale dala jsem místo něj máslo.
Práce s těstem není zrovna rychlá
Placka na plech je určitě rychlejší.
Určitě sušené švestky a vlašské ořechy, citronát, cizokrajné kandované ovoce s piniemi, s pekany, pistáciemi, budou dobré s čímkoliv.
U nás budou i maličké hromádky do papírových košíčků na vánoce, s kousky čokolády nebo jen cik cak čokoládou navrch… opravdu mi chutnají
Kešu ořechy v nich byly luxus, jen příště trochu překrájím, bude se s těstem líp pracovat.
2453 příspěvků 20.11.16 08:14
Podle velice podobného rozpisu dělám už léta „závodní müsli“ (a mám pocit, že jsem to sem do nějaké diskuse k receptu už víckrát psala), jedný rozdíl je v tom, že místo másla dávám olej a že těsto na plech s pečicícm papírem dávám vcelku (jde to dost špatně, proto si v závěru pomáhám namočením rukou). Peču do zrůžovění a ještě teplé na plechu nařežu na potřebné tvary (po vychladnutí by to už nešlo). Ovoce nebo oříšky dávám podle toho, jaké mám doma, dobré jsou i lískové oříšky nebo slunečnicová semínka, pokrájené datle nebo fíky, klidně i obyčejné rozinky, prostě - co komu chutná a co má doma. Ovšem brusinky nebo klikvy jsou asi opravdu nejlepší.