Recept Ovesné lívance

(Hodnoceno 1x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Droždí rozmícháme v 1/2 dl vlažného mléka, přidáme 1 lžíci cukru a 1 lžíci mouky. Necháme 30 minut v teple vykynout. Ostatní přísady smícháme, přidáme kvásek a vypracujeme na těsto. Těsto necháme kynout 30 minut. Po vykynutí smažíme na lívanečníku v rozpáleném tuku. Nakonec dochutíme džemem, tvarohem, medem, šlehačkou a pod.

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla

Nahlásit recept

  • 19.03.04 vloženo
  • 9219x zobrazeno

Čas přípravy

  • 35 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 100 g polohrubé mouky
  • 3 lžíce ovesných vloček
  • 1 vejce
  • 1/4 l mléka
  • 30 g cukru
  • tuk na smažení
  • 15 g droždí
  • špetka soli

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Ovesné lívance

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
ssvetlicee
7 příspěvků 25.09.11 09:41

lívance jsem jen polila javorovým sirupem a byla to lahoda! :palec:

Shira313
117 příspěvků 29.05.10 16:12
Re: Ovesné lívance

Výborné :o)
Pridala som ešte zo 2 hrste vločiek, perníkové korenie, mletú vanilku a nastrúhanú kôru z pomaranča.
Na lievance sme si naložili tvaroh vymiešaný s medom a jahody s mätou - no proste jedna báseň :D

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Domácí svíčková omáčka

Nejlepší recepty

Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně
Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem
Rebarborový crumble Rebarborový crumble
Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo Gazpacho z cuket s vejcem -...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz