Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
petr59501 Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Levné a dobré jídlo.
Cibuli nadrobno nakrájíme, vločky zalejeme mlékem a necháme asi 10 minut odležet. Potom přidáme sůl, pepř, majoránku a cibuli. Vše smícháme s ovesnými vločkami. Nakonec přidáme utřený česnek, vejce, strouhanku, trochu mouky a těsto promícháme. Uděláme placičky, obalíme ve strouhance a upečeme do zlatova na oleji. Do tohoto těsta můžeme vmíchat i povařenou zeleninu nasekanou nadrobno.
Recept je z kategorií: Bezmasá jídla Chuťovky Hlavní jídlo
Bramborová kaše, chléb
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
3.8.15 17:39
Teď, v těch hicech, to bylo příjemné zpestření…
Nejsou tak mastné jako z masa - v podstatě nevypily z pánve skoro žádný
tuk během smažení…
Smažené byly rychle a ani masožravá část rodiny neprotestovala a zmizely
všechny
Dělávám je nejen v této obyčejné verzi, ale moc dobré jsou, když do
nich přidáte najemno nastrouhanou jakoukoli zeleninu (mrkev, celer, cuketu,
kapustu, zelí…)
Dcera do nich přidává sýr a slaninu.
3.2.13 10:51
…to upozaděné na obrázku je utopené celerové pyré. Pýýýřím se za
ně
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Ovesné karbanátky
@Eja Já mám hrozně moc ráda vše, v čem se vločky vyskytují, jen rozbalím sáček a ony zavoní, už mám chuť na kaši… ale nemohu přece pořád jen jíst kaši, tak díky Bohu, že je tolik receptů, jak se inspirovat

Také miluju, když se přistrouhá mrkev, ale dobré jsou i s přistrohnutím celeru nebo přidáním jemně posekaného řapíkatého…
A můj muž je zase nejraději s posekanou kapustou
Dík za připomenutí, je to moc dobré a už jsem to dlouho nedělala. Přidávám trochu najemno strouhané mrkvičky.
13 příspěvků 21.2.13 22:05
Výborné, přidala jsem drcený kmín.
@casino Mi přijde, že ho negumovaly, ale zbodly
Tam po něm zbyl mastnej flek…

Casino, lhát se nemá…sojový buřt

Jj, je to buřt,,, ale sojový!
No, mně je to buřt, ale chápu, že tady je to jako pěst na oko, tak jsem pověřil MAKRONKY, aby ho vygumovaly!
Ale jsou to gumy,,, a prý že to líp nejde:
Já jsem po třech letech 99% nežrání masa zase začala a s pozdním jarem se vrátím k VEG. Ale tohle jsem si dala se špenátem s chutí a ne naposled.
Hrachové karbanátky jsem dělala za své téměř 9tileté existence coby vegetarián. Hrách byl hlavní surovinou místo masa. Uvařený hrách se slupkami jsem umlela, nebo přepasírovala, vývar s trochou hrachové umletiny jsem použila na hrachovou polévku. A dál jsem s tím zacházela jako s mletým masem. V zeleninovém vývaru (z kostky) varem přešlé pšeničné vločky, vyždímané, hrachová mletina, vejce, sůl, pepř, česnek, majoránka (ne vždy), špetička mletého nového koření (nemusí být), strouhanka, třeba i kostičky rohlíku svlažené mlékem, aby to bylo nadýchanější, trochu toho sušeného droždí. Pamatuji, že jsem si to dávala i studené - rozkrojit housku, potřít obyčejnou hořčicí, na to karbanátek. Od té doby, co zase žeru maso, mě nenapadlo to udělat. Musím to zas prubnout.
To vůbec nevadí, jako inspirace je to zajímavé, hlavně prima využití zbylých luštěnin
Casino, já jsem doporučovala to vložit jako VEG
…ta věc vlevo dole je prosím pěkně co???
vypadá to buřtoidně 
Už jsem je dlouho nedělala, ale používala jsem naopak pšeničné vločky, které jsem nechala přejít varem v jedné nebo dvou naběračkách vývaru. Taky jsem někdy přidala zbytek propasírovaného vařeného hrachu nebo čočky, pokud možno se slupkami.
Pro chuť jsem dávala (podle množství surovin) půl lžičky sušeného lahůdkového droždí (myslím, že se mu říkalo TEBI). Óó, pardon! To už vlastně nejsou ovesné karbanátky, tak se omlouvám, že jsem se sem vsápla, nedávám pozor. No, mazat už to nebudu. Zdravím!
2452 příspěvků 3.2.13 13:03
Děkuju všem za radu.
Já používám obyčejné vločky…
…používám co největší vločky a občas, než polícu obchody abych je sehnal, tak se musím napumpovat ČERVENÝM BEJKEM, že aby mi narostla křííídla…
Tyto karbanátky jsou výborné, dělávám často, z obyčejných vloček. Rozhodně doporučuji, u nás je po plné „hubě“ baští i ti, kdo jinak nad vločkami ohrnují nosánky
2452 příspěvků 3.2.13 11:25
Dotaz: vločky používáte prosím jaké? Takové ty obyčejné, nebo ty tzv. jemné (např. Emco , jemné vločky z prodejen zdravé výživy)? Podobné karbanátky/placičky jsem dřív dělávala, ale už je to dlouho, takže děkuji za připomenutí, příležitostně je po čase zase udělám.
…to jsem rád že chutná
Vločky necháme 10´ odležet v mléce a pak smícháme s nakrájenou cibulí a ostatními surovinami. Podle potřeby zahustíme strouhankou a po chvilce uděláme placičky a …atd.
…i postudenu jsou VÝÝÝBORNÉ
…ale bylo jich málo! Paní co se mnou žije,
se před chvílí po nich pídila,,, a nedopídila! Takže máme tichou
domácnost… 
Ve strouhance jsem neobaloval… Kousek těsta vložím PL do rozpáleného oleje a rozplacatím vidličkou…
Polévkové vařené zeleniny jsem přidal asi 50% z celkového množství …
A placičky?
F A N T A Z I J J J E!!!
Hodnotím **********
Petře, moc dobré, včera jsem si je udělala zcela neplánovaně k večeři, neodolala jsem - s listovým špenátem ( Miloši, neber to osobně
), vše odhadem v menším
množství, zbylé jsem právě posvačila studené
Pro děti by to bylo v trochu méně
kořeněné verzi, ale rozhodně bych tam přidala kategorii VEG.