Recept Ovesné karbanátky Pro Děti Veg Pra

(Hodnoceno 2x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Ovesné karbanátky

Úvod

Levné a dobré jídlo.

Postup

Cibuli nadrobno nakrájíme, vločky zalejeme mlékem a necháme asi 10 minut odležet. Potom přidáme sůl, pepř, majoránku a cibuli. Vše smícháme s ovesnými vločkami.

Nakonec přidáme utřený česnek, vejce, strouhanku, trochu mouky a těsto promícháme.

Uděláme placičky, obalíme ve strouhance a upečeme do zlatova na oleji.

Do tohoto těsta můžeme vmíchat i povařenou zeleninu nasekanou nadrobno.

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla Chuťovky Hlavní jídlo


Reklama

Nahlásit recept

  • 01.02.13 vloženo
  • 12683x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20 min

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 středně velká cibule
  • 150 g ovesné vločky
  • cca 1 dcl mléko
  • 4 stroužky česnek
  • 1 ks vejce
  • hladká mouka a strouhanka na zahuštění těsta
  • podle chuti sůl
  • špetka pepř černý
  • 1 lžička majoránka
  • olej na smažení

Doporučená příloha

  • Bramborová kaše, chléb

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 03.08.15 17:39

Teď, v těch hicech, to bylo příjemné zpestření…
Nejsou tak mastné jako z masa - v podstatě nevypily z pánve skoro žádný tuk během smažení…
Smažené byly rychle a ani masožravá část rodiny neprotestovala a zmizely všechny :)
Dělávám je nejen v této obyčejné verzi, ale moc dobré jsou, když do nich přidáte najemno nastrouhanou jakoukoli zeleninu (mrkev, celer, cuketu, kapustu, zelí…)
Dcera do nich přidává sýr a slaninu.

Uvaření se již líbí 3 labužníkům
Odkaz na uvaření

casino 03.02.13 10:51

…to upozaděné na obrázku je utopené celerové pyré. Pýýýřím se za ně :oops:

Uvaření se již líbí 8 labužníkům

Diskuse k receptu Ovesné karbanátky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Zuzka1973
2067 příspěvků 04.08.15 18:31

@Eja Já mám hrozně moc ráda vše, v čem se vločky vyskytují, jen rozbalím sáček a ony zavoní, už mám chuť na kaši… ale nemohu přece pořád jen jíst kaši, tak díky Bohu, že je tolik receptů, jak se inspirovat :D
Také miluju, když se přistrouhá mrkev, ale dobré jsou i s přistrohnutím celeru nebo přidáním jemně posekaného řapíkatého…
A můj muž je zase nejraději s posekanou kapustou :)

:mavam:
 
Eja
3788 příspěvků 04.08.15 17:42
Děkuji Zuzko

Dík za připomenutí, je to moc dobré a už jsem to dlouho nedělala. Přidávám trochu najemno strouhané mrkvičky.

 
lehocka.j
13 příspěvků 21.02.13 22:05
Ovesné karbenátky

Výborné, přidala jsem drcený kmín.

 
Zuzka1973
2067 příspěvků 03.02.13 19:37

@casino Mi přijde, že ho negumovaly, ale zbodly :mrgreen: Tam po něm zbyl mastnej flek… ;) :mrgreen:

 
Eja
3788 příspěvků 03.02.13 19:33

Casino, lhát se nemá…sojový buřt :cert: :hug:

 
casino
4463 příspěvků 03.02.13 18:01

Jj, je to buřt,,, ale sojový! :mrgreen:
No, mně je to buřt, ale chápu, že tady je to jako pěst na oko, tak jsem pověřil MAKRONKY, aby ho vygumovaly!
Ale jsou to gumy,,, a prý že to líp nejde:

 
Eja
3788 příspěvků 03.02.13 16:47

Já jsem po třech letech 99% nežrání masa zase začala a s pozdním jarem se vrátím k VEG. Ale tohle jsem si dala se špenátem s chutí a ne naposled.

 
tlustá bába
1202 příspěvků 03.02.13 15:51
pro eju

Hrachové karbanátky jsem dělala za své téměř 9tileté existence coby vegetarián. Hrách byl hlavní surovinou místo masa. Uvařený hrách se slupkami jsem umlela, nebo přepasírovala, vývar s trochou hrachové umletiny jsem použila na hrachovou polévku. A dál jsem s tím zacházela jako s mletým masem. V zeleninovém vývaru (z kostky) varem přešlé pšeničné vločky, vyždímané, hrachová mletina, vejce, sůl, pepř, česnek, majoránka (ne vždy), špetička mletého nového koření (nemusí být), strouhanka, třeba i kostičky rohlíku svlažené mlékem, aby to bylo nadýchanější, trochu toho sušeného droždí. Pamatuji, že jsem si to dávala i studené - rozkrojit housku, potřít obyčejnou hořčicí, na to karbanátek. Od té doby, co zase žeru maso, mě nenapadlo to udělat. Musím to zas prubnout. :mavam:

 
Eja
3788 příspěvků 03.02.13 15:29

To vůbec nevadí, jako inspirace je to zajímavé, hlavně prima využití zbylých luštěnin :potlesk:

 
Eja
3788 příspěvků 03.02.13 15:28

Casino, já jsem doporučovala to vložit jako VEG :think:…ta věc vlevo dole je prosím pěkně co??? :mrgreen: vypadá to buřtoidně :mrgreen:

 
tlustá bába
1202 příspěvků 03.02.13 13:05
reakce na di

Už jsem je dlouho nedělala, ale používala jsem naopak pšeničné vločky, které jsem nechala přejít varem v jedné nebo dvou naběračkách vývaru. Taky jsem někdy přidala zbytek propasírovaného vařeného hrachu nebo čočky, pokud možno se slupkami.
Pro chuť jsem dávala (podle množství surovin) půl lžičky sušeného lahůdkového droždí (myslím, že se mu říkalo TEBI). Óó, pardon! To už vlastně nejsou ovesné karbanátky, tak se omlouvám, že jsem se sem vsápla, nedávám pozor. No, mazat už to nebudu. Zdravím!

 
di
2451 příspěvků 03.02.13 13:03

Děkuju všem za radu.

 
petr59501
8 příspěvků 03.02.13 12:25

Já používám obyčejné vločky…

 
casino
4463 příspěvků 03.02.13 12:05
Z důvodů chlebapečení...

…používám co největší vločky a občas, než polícu obchody abych je sehnal, tak se musím napumpovat ČERVENÝM BEJKEM, že aby mi narostla křííídla… :mrgreen:

 
Zuzka1973
2067 příspěvků 03.02.13 11:33

Tyto karbanátky jsou výborné, dělávám často, z obyčejných vloček. Rozhodně doporučuji, u nás je po plné „hubě“ baští i ti, kdo jinak nad vločkami ohrnují nosánky :kytka:

 
di
2451 příspěvků 03.02.13 11:25

Dotaz: vločky používáte prosím jaké? Takové ty obyčejné, nebo ty tzv. jemné (např. Emco , jemné vločky z prodejen zdravé výživy)? Podobné karbanátky/placičky jsem dřív dělávala, ale už je to dlouho, takže děkuji za připomenutí, příležitostně je po čase zase udělám.

 
petr59501
8 příspěvků 03.02.13 11:12

…to jsem rád že chutná :potlesk:

 
casino
4463 příspěvků 03.02.13 10:52
Napřed jsem si postup přeložil do casinovštiny:

Vločky necháme 10´ odležet v mléce a pak smícháme s nakrájenou cibulí a ostatními surovinami. Podle potřeby zahustíme strouhankou a po chvilce uděláme placičky a …atd.
Ve strouhance jsem neobaloval… Kousek těsta vložím PL do rozpáleného oleje a rozplacatím vidličkou…
Polévkové vařené zeleniny jsem přidal asi 50% z celkového množství …
A placičky?
F A N T A Z I J J J E!!! :potlesk:
Hodnotím ********** :)…i postudenu jsou VÝÝÝBORNÉ :palec:…ale bylo jich málo! Paní co se mnou žije, se před chvílí po nich pídila,,, a nedopídila! Takže máme tichou domácnost… ;)

 
Eja
3788 příspěvků 02.02.13 10:52

Petře, moc dobré, včera jsem si je udělala zcela neplánovaně k večeři, neodolala jsem - s listovým špenátem ( Miloši, neber to osobně :mrgreen: ), vše odhadem v menším množství, zbylé jsem právě posvačila studené :potlesk: Pro děti by to bylo v trochu méně kořeněné verzi, ale rozhodně bych tam přidala kategorii VEG.

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi
Reveňový koláč Reveňový koláč
Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...
Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra
Rizoto s batáty Rizoto s batáty

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz