Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
spiser Dánská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Rozmíchejte drozdí ve vlazné vode. Pridejte sul, olej, cuketu, ovesné vlocky a mouku. Mouku nedávejte vsechnu, mozná ji nebude tolik potreba. Zadelejte podajné a hladké testo a nechte je kynout na kuchynském stole asi 1 hodinu. Testo srazte, promíchejte, vyformujte z neho 16 housek. Tyto polozte na plech pokrytý papírem na pecení a nechte je kynout asi 20-30 minut. Housky potrete mlékem nebo rozslehaným vejcem, dejte je do studené trouby, troubu zapnete na 200 st.C a pecte asi 30 minut.
Recept je z kategorií: Pečivo
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
7.4.13 19:06
Fantastické. Môžem len a len odporúčať.
Cuketa vážila 275 g. Množstvo ostatných ingrediencií zostalo podľa
receptu. Z cesta som urobila 32 žemličiek o priemere cca. 7 cm. Cesto sa
zdalo byť trošku redšie pri miesení, ale po upečení sú žemličky
výborné. Potierala som vajíčkom - bez soli.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Ovesné bulky s cuketou
Pôvodný obrázok:
Děkuji za odpověď, úplně mi to stačí.
5068 příspěvků 8.4.13 17:50
Lydusko, je tam spiser obrazok, len jeho obrazok zaradilo teraz na posledne miesto
..krasny fotopostup si vlozila 
V Norsku je psenicna muka, ktorej struktura je podobna nasej (slovenskej) hladkej, takze hladka muka.
Spiser, preco zmizol Tvoj obrazok k receptu? Zmizol automaticky, ked som ja vlozila moje obrazky.
717 příspěvků 8.4.13 12:47
Na Tvoji otázku jaká mouka se do těsta dává Ti, bohužel, neodpovím. V Dánsku je je jen jedna pšeničná mouka. Vypadá asi jako česká polohrubá.
Stačí Ti To?
Zdraví
Spiser!
Chtěla bych se zeptat, mouka sem přijde jaká hrubá, hladká?
Příspěvek upraven 08.04.13 v 12:31
Esme, včera jsem pekla chleba, protože nádoba byla skleněná, také jsem vkládala do studené trouby, dala na nejvyšší stupeň na 10 minut a pak po dalších 10 minutách jsem snižovala, až jsem skončila na 200 °C. V receptu bylo, vložit do roztopené trouby na 250 °C … dopadlo to dobře …chlebík je moc chutný.
4813 příspěvků 25.1.09 03:43
moc hezké houstičky.
Trochu mě mate že se dávají do studené trouby. Já jsem si myslela že pečivo musí přijít do předehřáté.
Ale pečení není moje silná stránka…:-((
717 příspěvků 25.1.09 03:43
Más zejme pravdu. Uz jsem zapomnel ze je rozdíl mezi houskou a bulkou. Asi je to ale velmi dulezité, proto jsem název opravil.
361 příspěvků 25.1.09 03:43
Jestli obrázek vedle receptu, patří k tomuto receptu nevidím housku ani jednu. Jsou to jakési bulky nebo koule. Žel bohu houska ani jediná.
Jako plnidlo na přežití do dalšího dne to bude asi stačit. Co by za to dali hladovějící jinde na světě.