Recept Ovesná pomazánka

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Ovesná pomazánka

Postup

Ovesné vločky namočíme cca na 2 hodiny do vody. Na tuku osmažíme do světle zlatavé barvy drobně nakrájenou cibuli, do ni zamícháme namočené vločky vč. tekutiny, pochvíli přidáme jemně nakrájenou nebo umletou uzeninu. Přilijeme rozšlehaná vejce a strouhaný sýr, ochutíme solí a pepřem (kdo má rád ostřejší, přimíchá chilli pastu nebo jemně nasekané papričky) a necháme zhoustnout.

Vrstvíme na předem na tuku osmažené, očesnekované a osolené topinky, zdobíme okurkou, paprikou, cibulí a nebo podle libosti sezónní zeleninou.

Recept je z kategorií: Obložené chleby Pomazánky Recepty na Silvestr Toasty a topinky

Nahlásit recept

  • 31.12.12 vloženo
  • 7269x zobrazeno

Čas přípravy

  • vč. namočení vloček cca 2,5 hod

Ingredience

  • 120 g ovesné vločky
  • 400 g voda na namočení vloček
  • 1 cibule
  • 1 vrchovatá pol. lžíce tuku (sádlo)
  • 100 g dunajská klobása, chorizo, pálivý paprikáš apod.
  • 100 g strouhaný sýr
  • 4 vejce
  • sůl
  • mletý pepř
  • chleba, tuk a česnek na topinky podle zvyklostí

Na ozdobení:

  • čerstvá paprika
  • cibule
  • kyselá okurka a nebo jiná čerstvá či nakládaná zelenina

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

birkana 31.12.12 15:28

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Diskuse k receptu Ovesná pomazánka

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Rizoto s batáty Rizoto s batáty
Kapustičky na slanině Kapustičky na slanině
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz