Recept Ovesná kaše

(Hodnoceno 1x) Sarah Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Ovesná kaše

Postup

Ohřejeme vodu, vsypeme vločky a za stálého míchání je přivedeme do varu. Kaši osladíme medem, vlijeme do hluboké misky a navrch položíme máslo.

Recept je z kategorií: Snídaně

Nahlásit recept

  • 41262x zobrazeno

Čas přípravy

  • 10 min.

Počet porcí

  • 1 porce

Ingredience

  • 50 g zrnek ovsa nebo silné ovesné vločky
  • 1/4 l vody
  • 1 lžička másla
  • 1 lžička medu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

birkana 16.7.13 09:16

Dala jsem více másla (3 KL) a s medem zamíchala do kaše. Ovocná příloha: bílý, červený a černý rybíz, lesní jahody, borůvky a třešně.

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Diskuse k receptu Ovesná kaše

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Ovesná kaše

Ačraj
697 příspěvků 7.11.13 10:40

No, už jsem se lekla, ;) že servírovat na stůl. :lol: :mavam:

Příspěvek upraven 07.11.13 v 10:41

gmp
1603 příspěvků 7.11.13 09:30
:D

Nejprve orestuji uzeninu, přidám zeleninu, zaliji vodou NESOLIM, přivedu do varu. Nechám provařit, aby se chutě spojily. Vychladlé ozdobím šmakůskou a servíruji pod stůl.

casino
4498 příspěvků 6.11.13 23:11
A včil mudruju

No jo, no… asi máte recht :kytka:
… leč, cosi mi ta rýže vařená VE VODĚ připomněla:
Máme souseda. Je to pařez! Dokáže připálit i čaj a nechá na sobě štípat. Konečně na druhý pokus zakotvil v bezpečném přístavu… Jsou páreček, co si říkají: miláčku, tvoje děti a moje děti zase tlučou naše děti…
Soused je šikula a proto se moc nemusejí ohánět, ale ta jeho se ohánět dokáže, protože jinak by nestíhala, když mají mančaft pomalu jako Klabzuba. Je hrdá na to, že nepoužívá kuchařky a pyšní se i tím, že neuvaří dvakrát stejné jídlo, protože cokoli odměřovat (natož vážit) je pod její úroveň.
Už s ní nediskutuju o tom, že to čemu říká risotto a rýžový nákyp není ani rizoto natož risotto, ani nákyp… Obojí uvaří ze stejného základu: ve vodovodě (nééé že v těch vodovodních trubkách :mrgreen: uvaří pytel rýže (všimli jste si, že v obchodech pomalu není k mání „kulatá“ rýže???)
V pondělí ji podá s máčkou a nějakým masem… buď od řezníka nebo, když ji chytnou kanibalské chutě, tak SAMA zařízne něco hrabavého ze dvorku (bych mohl vyprávět, jak to nedopadlo, když jedinkrát pověřila toho svého pařeza, aby zajistil vykrveného krocana… „Texaský masakr motorovou pilou“ je selanka! Říkají, že mají novou fasádu proto, že zateplili barák… Houbeles!!! My sousedi víme své) :P
Ve středu smíchá zbytky masa s rýží, osolí, opepří, někdy k tomu přidá amoletu nebo hrášek a je vymalováno.
A v bezmasý pátek dá do té furt stejné rýže dvě zavařovačky meruněk, půl plata vajec, skořici, cukr, hodí to na chvíli do trouby a je to.
No, jsou zkrátka kuchty (podobně jako v tomto receptu) co dokáží kuchtit pomalu jen z vody… :) :D :mrgreen:

Ačraj
697 příspěvků 17.7.13 10:10
Ovesná kaše

Ano, tak to je úprava na slaný způsob, proto ve vodě, to jsem nezkoušela, :? ta cibule a slaninka tam potom sedí. Na sladko s mlékem a ovocem, tak to mám ráda já. :P

birkana
1741 příspěvků 17.7.13 09:01

@Ačraj, @casino : Protože vločkovou kaši vařím zároveň i ve slané variantě, raději mléko nepoužívám. Navrch totiž tu slanou zalévám rozpečenou slaninou a v této kombinaci mi mléko „nesedí“. Zde raději před zavařením do vody vločky lehce osmažím na másle :idea:

V Anglické kuchyni od H. Sedláčkové se píše: „kaše se podávají sladké i slané“. Vločková kaše (Porridge, klasický recept: voda, sůl, máslo, ovesné vločky) „Do vařící vody se solí a s máslem sypeme přebrané ovesné vločky a za stálého míchání vaříme… atd.“

Kuchařka Vaříme zdravě, chutně, hospodárně (kolektiv autorek):

  • Ovesná kaše slaná, složení: ovesné vločky, sůl, voda, sádlo, cibule, petrželka.
  • Ovesná kaše sladká, složení: ovesné vločky, mléko, máslo, cukr.

A včil mudruj, @casino, jsou obě varianty „ovesná kaše“? :mavam: :mavam: :mavam:

casino
4498 příspěvků 16.7.13 23:42
Hmmm... Jestli je toto Ovesná kaše...

… tak co je potom TOTO :nevim: :) :mrgreen:

Ačraj
697 příspěvků 16.7.13 19:52

Já místo vody používám mléko, s vodou nee, mám ráda i s vlašskými ořechy, (rozinky)to je zdravé papání. :P

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Krůtí nudličky s feferonkami Krůtí nudličky s feferonkami
Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s pomeranči a...
Pečené kuřátko s brusinkovou omáčkou Pečené kuřátko s...
Kuře se zeleninou a nudlemi (Nikomi udon) Kuře se zeleninou a nudlemi...
Těstovinový salát s houbami a polníčkem Těstovinový salát s houbami...

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz