Recept Ovečka pečená

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Podrezanú odkrvenú ovcu stiahneme z kože, odrežeme hlavu, vyberieme vnútornosti.
Zvnútra hojne nasolíme hrubou soľou.
Rez na bruchu zašijeme hrubou niťou (lepšie povrázkom, alebo tenkým a ohybným drôtom).
Navlečieme na ražeň - oceľová rúrka priemeru asi 5 cm, s prevŕtanými dierkami - prichytíme proti pretáčaniu tenkým oceľovým drôtom prevlečeným práve cez dierky.
Ražeň zapojíme na pohon a neustále otáčame.
Pečieme - pozor! - nie NAD ale VEDĽA ohňa, asi trištvrte až jeden meter, vo výške asi pol metra.
Bočný žiar postupne krásne prepečie, soľ si vytiahne šťavu z mäsa a cez zašité švíky sa roztečie po ovci aj na povrchu.
Pečieme cca 2,5 - 3 hodiny.

Takto nám to urobil jeden horal koncom leta v Albánsku a bolo to fajné. Sledovali sme celý postup, čo bolo na šľaktrafenie po celodennej túre, keď sme slintali až do deviatej v noci.
Až bude doplnené Albánsko do krajiny pôvodu, tak doplním. Inak verím že podobne budú robiť čiernohorci, či macedónčania.

Recept je z kategorií: Skopové maso


Reklama

Nahlásit recept

  • 31.10.07 vloženo
  • 5275x zobrazeno

Čas přípravy

  • 4 hodiny

Počet porcí

  • 30 porcí

Ingredience

  • 1 ks ovca (cca 20 - 25 kg živej váhy)
  • soľ (hrubá), asi pol kilogramu

Doporučená příloha

  • čerstvý chlieb, zeleninový šalát, rakija, červené víno

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Ovečka pečená

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
ivan14
68 příspěvků 25.09.11 19:08

Jak pravil Jan Werich v pohádce Žluté mužátko: opečené se okrajuje ostrým kinžálem a jí s bílým chlebem. :wink:

 
kltko 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.01.09 03:43
Re: Ovečka pečená

manku, ani silon nie je celkom ono ;o)

 
manek 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.01.09 03:43
Re: Ovečka pečená

Raději podotknu, že tenký, ohebný drát by měl být bez izolace, pokud ovšem právě nehodláte přinést světové kuchyni nový recept nevšední chuti! :-D

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Girasoli gorgonzola e noci


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Chilli con carne Chilli con carne
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna
Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz