Recept VIDEO: Osuimono - tradiční japonská polévka

Admin Labužník.cz Do oblíbených Chci uvařit Tisk

VIDEO: Osuimono - tradiční japonská polévka

Postup

1. Mořskou řasu vložíme do hrnce s vodou a louhujeme ji tak dlouho, dokud se voda nezačne vařit. Poté ji vyndáme. 2. Do vývaru z řasy přidáme sušeného tuňáka, a jakmile padne na dno, tak celý vývar přecedíme. 3. Polévku osolíme a přidáme trochu sójové omáčky. 4. Ve vedlejším hrnci si ve vodě povaříme cca 2 minuty mrkev a krevety, které nejdříve musíme zbavit střívek a naříznout. 5. Servírujeme tak, že si do misky dáme mrkev, krevety, zalijeme vývarem a ozdobíme kouskem citronové kúry. Podrobnější postup a doplňující informace naleznete na "Hobby.iDNES.cz":http://hobby.idnes.cz/japonska-polevka-se-suseneho-tunaka-s-krevetami-ft6-/hobby-domov.aspx?c=A141103_124335_hobby-domov_mce . Zdroj fotografie: Marek Dienstl

Nahlásit recept

  • 20.11.14 vloženo
  • 3739x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 litr vody
  • 5 g mořské řasy kombu
  • 10 g sušeného tuňáka neboli katsuobushi
  • 4 syrové tygří krevety
  • cca 100 g mrkve
  • sůl
  • sójovou omáčku
  • citronovou kůru z chemicky neošetřeného citronu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu VIDEO: Osuimono - tradiční japonská polévka

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)
Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Vánoční pečená kuřata Jamieho Olivera Vánoční pečená kuřata...
Houbová smaženice Houbová smaženice

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz