Recept VIDEO: Osuimono - tradiční japonská polévka

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

VIDEO: Osuimono - tradiční japonská polévka

Postup

1. Mořskou řasu vložíme do hrnce s vodou a louhujeme ji tak dlouho, dokud se voda nezačne vařit. Poté ji vyndáme. 2. Do vývaru z řasy přidáme sušeného tuňáka, a jakmile padne na dno, tak celý vývar přecedíme. 3. Polévku osolíme a přidáme trochu sójové omáčky. 4. Ve vedlejším hrnci si ve vodě povaříme cca 2 minuty mrkev a krevety, které nejdříve musíme zbavit střívek a naříznout. 5. Servírujeme tak, že si do misky dáme mrkev, krevety, zalijeme vývarem a ozdobíme kouskem citronové kúry. Podrobnější postup a doplňující informace naleznete na "Hobby.iDNES.cz":http://hobby.idnes.cz/japonska-polevka-se-suseneho-tunaka-s-krevetami-ft6-/hobby-domov.aspx?c=A141103_124335_hobby-domov_mce . Zdroj fotografie: Marek Dienstl

Nahlásit recept

  • 20.11.14 vloženo
  • 3562x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 litr vody
  • 5 g mořské řasy kombu
  • 10 g sušeného tuňáka neboli katsuobushi
  • 4 syrové tygří krevety
  • cca 100 g mrkve
  • sůl
  • sójovou omáčku
  • citronovou kůru z chemicky neošetřeného citronu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu VIDEO: Osuimono - tradiční japonská polévka

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Rizoto s batáty Rizoto s batáty
Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...
Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem
Štika na smetaně Štika na smetaně

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz