Recept Ostrý patizonový salát Dia Veg Bezlep

(Hodnoceno 3x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Ostrý patizonový salát

Úvod

Velmi chutný s bílým pečivem a přírodně pečeným masem.

Zdroj inspirace: Russianfood.com

Postup

Očištěný patizon nastrouháme nahrubo, přidáme ostatní ingredience (bylinky a koření podle chuti), promícháme a vychladíme.

Pro změnu chuti lze křen nahradit drobně sekanou feferonkou. Salát můžeme doplnit natvrdo vařenými vejci.

Recept je z kategorií: Bezlepkové recepty Pro diabetiky Saláty Zeleninová jídla Zeleninové saláty


Reklama

Nahlásit recept

  • 04.08.17 vloženo
  • 898x zobrazeno

Čas přípravy

  • asi 20 minut + chlazení

Počet porcí

  • 3 porce

Ingredience

  • 400 g očištěného patizonu
  • 100 g jemně pokrájené cibule (nejlépe s natí)
  • 50 g jemně strouhaného křenu
  • 200 g krájených rajčat
  • 170 g majonézy nebo tučného jogurtu
  • sůl
  • mletý pepř
  • množství podle chuti: pažitka, petrželka, kopr, hořčice

Doporučená příloha

  • pečené maso, bílé pečivo

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 05.08.17 16:10

Vynikající dopolední svačinka…
Z patizonu a jelikož jsem váhala, zda majolku či jogurt - vytvořila jsem v mixéru cosi na způsob obojího :D
Bude určitě přes léto častěji, opravdu výborný recept!

Odkaz na uvaření

Eja 05.08.17 11:48

Na radu Birkany jsem použila větší cuketu. Vypotit. Hustý jogurt, křen, hořčici, pažitku, cibuli. Jako lehký malý oběd výborné. Ale přece jen si myslím, že z patizonu by to bylo ještě lepší.

Odkaz na uvaření

birkana 04.08.17 12:01

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Ostrý patizonový salát

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
birkana
1659 příspěvků 16.08.17 08:00

@Cuso, s tím nic neuděláme :think:. Jak se říká: „Kolik lidí, tolik chutí.“ Jsem ráda, že manželce chutnalo :mavam:.

 
Cuso
345 příspěvků 15.08.17 18:49

Spravene a pocity rozporuplne, teda, za moju manzelku je to skvele a kedykolvek opakovatelne. Za mna uz sa k tomu nechcem vracat. Urcite to nie je chyba receptu, ale mne takato kombinacia chuti proste vobec nesadla. Sorry.

 
Apple10
2 příspěvky 07.08.17 14:05

Moc dobré, tleskám :palec:

 
Zuzka1973
1946 příspěvků 05.08.17 16:11

Vynikající dopolední svačinka…
Z patizonu a jelikož jsem váhala, zda majolku či jogurt - vytvořila jsem v mixéru cosi na způsob obojího :D
Bude určitě přes léto častěji, opravdu výborný recept!
Ukládám do oblíbených :kytka:

 
birkana
1659 příspěvků 05.08.17 07:06

@Eja, patizonům jsou svou neutrální chutí velmi podobné tykve se světlou (bílou do zelena) dužinou. Také bych se nebála zkusit větší cuketu. Bez slupky a semeníků nastrouhanou nechat jemně osolenou pustit přebytečnou tekutinu, příp. lehce vymačkat :think:. Určitě vyzkoušej :mavam:.

@Zuzka1973, to je nádhera :potlesk:. Moje tykvičky teprve začínají plodit.

Příspěvek upraven 05.08.17 v 07:12

 
Zuzka1973
1946 příspěvků 04.08.17 21:36

Jelikož naše tykvovité sazenice letos závodí o to, která více urodí - moc ráda vyzkouším, vypadá to skvěle…
V tomhle hicu ideál :palec:

 
Eja
3699 příspěvků 04.08.17 20:36

No mňam…spřátelení zelenoovocoví Vietnamci mívaj každý rok krásné maličké ufony ( rozuměj patisony), ale letos nic…hm, s cuketou to nebude ono. Ale mám na to hroznou chuť :mavam:

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Těstovinový salát s houbami a polníčkem Těstovinový salát s houbami...
Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...
Vánoční pečená kuřata Jamieho Olivera Vánoční pečená kuřata...
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...
Bazalkové máslo Bazalkové máslo

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz