Recept Ostrý patizonový salát Dia Veg Bezlep

(Hodnoceno 3x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Ostrý patizonový salát

Úvod

Velmi chutný s bílým pečivem a přírodně pečeným masem.

Zdroj inspirace: Russianfood.com

Postup

Očištěný patizon nastrouháme nahrubo, přidáme ostatní ingredience (bylinky a koření podle chuti), promícháme a vychladíme.

Pro změnu chuti lze křen nahradit drobně sekanou feferonkou. Salát můžeme doplnit natvrdo vařenými vejci.

Recept je z kategorií: Bezlepkové recepty Pro diabetiky Saláty Zeleninová jídla Zeleninové saláty


Reklama

Nahlásit recept

  • 04.08.17 vloženo
  • 2837x zobrazeno

Čas přípravy

  • asi 20 minut + chlazení

Počet porcí

  • 3 porce

Ingredience

  • 400 g očištěného patizonu
  • 100 g jemně pokrájené cibule (nejlépe s natí)
  • 50 g jemně strouhaného křenu
  • 200 g krájených rajčat
  • 170 g majonézy nebo tučného jogurtu
  • sůl
  • mletý pepř
  • množství podle chuti: pažitka, petrželka, kopr, hořčice

Doporučená příloha

  • pečené maso, bílé pečivo

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Reklama

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 05.08.17 16:10

Vynikající dopolední svačinka…
Z patizonu a jelikož jsem váhala, zda majolku či jogurt - vytvořila jsem v mixéru cosi na způsob obojího :D
Bude určitě přes léto častěji, opravdu výborný recept!

Odkaz na uvaření

Eja 05.08.17 11:48

Na radu Birkany jsem použila větší cuketu. Vypotit. Hustý jogurt, křen, hořčici, pažitku, cibuli. Jako lehký malý oběd výborné. Ale přece jen si myslím, že z patizonu by to bylo ještě lepší.

Odkaz na uvaření

birkana 04.08.17 12:01

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Ostrý patizonový salát

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
birkana
1661 příspěvků 16.08.17 08:00

@Cuso, s tím nic neuděláme :think:. Jak se říká: „Kolik lidí, tolik chutí.“ Jsem ráda, že manželce chutnalo :mavam:.

 
Cuso
345 příspěvků 15.08.17 18:49

Spravene a pocity rozporuplne, teda, za moju manzelku je to skvele a kedykolvek opakovatelne. Za mna uz sa k tomu nechcem vracat. Urcite to nie je chyba receptu, ale mne takato kombinacia chuti proste vobec nesadla. Sorry.

 
Apple10
2 příspěvky 07.08.17 14:05

Moc dobré, tleskám :palec:

 
Zuzka1973
2008 příspěvků 05.08.17 16:11

Vynikající dopolední svačinka…
Z patizonu a jelikož jsem váhala, zda majolku či jogurt - vytvořila jsem v mixéru cosi na způsob obojího :D
Bude určitě přes léto častěji, opravdu výborný recept!
Ukládám do oblíbených :kytka:

 
birkana
1661 příspěvků 05.08.17 07:06

@Eja, patizonům jsou svou neutrální chutí velmi podobné tykve se světlou (bílou do zelena) dužinou. Také bych se nebála zkusit větší cuketu. Bez slupky a semeníků nastrouhanou nechat jemně osolenou pustit přebytečnou tekutinu, příp. lehce vymačkat :think:. Určitě vyzkoušej :mavam:.

@Zuzka1973, to je nádhera :potlesk:. Moje tykvičky teprve začínají plodit.

Příspěvek upraven 05.08.17 v 07:12

 
Zuzka1973
2008 příspěvků 04.08.17 21:36

Jelikož naše tykvovité sazenice letos závodí o to, která více urodí - moc ráda vyzkouším, vypadá to skvěle…
V tomhle hicu ideál :palec:

 
Eja
3754 příspěvků 04.08.17 20:36

No mňam…spřátelení zelenoovocoví Vietnamci mívaj každý rok krásné maličké ufony ( rozuměj patisony), ale letos nic…hm, s cuketou to nebude ono. Ale mám na to hroznou chuť :mavam:

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Fíkové kroužky


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...
Mrkvový salát Mrkvový salát
Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz