Recept Ostrý jazyk

(Hodnoceno 1x) Evropská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Ostrý jazyk

Úvod

Pro ty, kteří si na jazyku nepochutnají, se nabízí varianta s vařeným hovězím masem.

Postup

Zeleninový vývar přivést k varu, přidat opraný a očištěný jazyk a přikrytý poklicí ho zvolna vařit jeden a půl až dvě hodiny. Je-li nutné, během vaření přilijte vývar.

Vyjmout jazyk, opláchnout ho studenou vodou a teplý ho oloupat. Přecedit vývar a uschovat.

Na pánvi rozehřát máslo a jazyk na něm ze všech stran osmažit. Vyjmout ho a udržovat v teple.

Na pánev přilít ocet, uvolnit přípek, osolit a opepřit. Přilít vývar a naprudko ho zredukovat na polovinu. Dovnitř omáčky zamíchat dijonskou hořčicí a papriku.

Nakrájet jazyk na diagonální tlusté plátky, rozložit ho na mísu do vějíře a zalít ho omáčkou. Chcete-li, můžete ozdobit plátky citronu a salátovými lístky.

Recept je z kategorií: Maso Pokrmy z vnitřností Vepřové maso


Reklama

Nahlásit recept

Ověřený recept
  • 06.03.11 vloženo
  • 19138x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2 hod

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 1-2 vepřové jazyky (záleží na velikosti) - očištěné od tuku a omyté octem
  • 600 ml zeleninového vývaru
  • 2 lžíce octa z červeného vína
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžička pálivé uzené papriky
  • sůl a pepř

Doporučená příloha

  • Brambory, bramborová kaše

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Petunnka 03.08.12 19:11

Jako přílohu si chlap vynutil rýži a musím uznat, že i tato kombinace super!

Diskuse k receptu Ostrý jazyk

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Terie
66 příspěvků 10.05.12 00:33

Krásná barva brambor. Já dneska koupila prvé rané brambory a takhle pěkně nevypadaly, s chutí na tom už byly podstatně lépe ;)

 
jolana
5065 příspěvků 09.05.12 21:53

Dando, necuduj sa ze neviem co to…ja som poriadny brambor nevidela uz roky..tu mame daco co sa vola brambory a varit sa to vari divne–neuvari ako brambor, pecie takisto a chuti to ako trava.. :,(…az si das paradny chutny brambor tak si pomysli ze vo svete su aj hladovi lidi co nemaj ani jeden brambor.. :mrgreen: :mavam: …ale zas mame vegetarianske vajcia..hec :mrgreen: :P

 
danda 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 09.05.12 20:20

Jol, to byly brambory od soukromníka, v hypersuper by je nabízeli pod značkou BIO :-), moc dobré byly a ten jazyk s pikantní hořcicovou omáčkou … :potlesk:

 
jolana
5065 příspěvků 08.05.12 23:16

.. nech mi nikto nevravi ze dakde maju take krasne overene recepty a fotky..a to zlute na fotke ako priloha su zemiaky abo co?..abo ja nevidim ..mno,slepuch som len co je pravda :mrgreen:

 
babi
6360 příspěvků 06.03.11 20:18

dandi, znajic Tvoje vytvory, to jak zaludky vypadaji prave ted, na tom tak nezalezi… Relativne vzato 8-)

 
danda 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 06.03.11 19:13

Jsem to i já pochopila :-), babi a musela jsem se smát, protože vařím k zítřejší večeři krůtí žaludky v černé čínské omáčce a v této fázi nevypadají zrovna elegantně :-)

 
babi
6360 příspěvků 06.03.11 19:06

Recept jsem pridala viceromene kvuli anekdote vhodne pro dnesni dny :-D

Dama k cisnikovi: „Co dnes doporucujete?“ „No, jazyk je vytecny.“ „Ach, ja bych nemohla jist neco ze zvireci tlamy… Myslim, ze si dam pouze dve vejce.“ ;)

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Kuřecí prsíčka v plátku šunky Kuřecí prsíčka v plátku šunky
Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)
Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...
Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...
Mandle s čokoládou Mandle s čokoládou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz