Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
babi Evropská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Pro ty, kteří si na jazyku nepochutnají, se nabízí varianta s vařeným hovězím masem.
Zeleninový vývar přivést k varu, přidat opraný a očištěný jazyk a přikrytý poklicí ho zvolna vařit jeden a půl až dvě hodiny. Je-li nutné, během vaření přilijte vývar.
Vyjmout jazyk, opláchnout ho studenou vodou a teplý ho oloupat. Přecedit vývar a uschovat.
Na pánvi rozehřát máslo a jazyk na něm ze všech stran osmažit. Vyjmout ho a udržovat v teple.
Na pánev přilít ocet, uvolnit přípek, osolit a opepřit. Přilít vývar a naprudko ho zredukovat na polovinu. Dovnitř omáčky zamíchat dijonskou hořčicí a papriku.
Nakrájet jazyk na diagonální tlusté plátky, rozložit ho na mísu do vějíře a zalít ho omáčkou. Chcete-li, můžete ozdobit plátky citronu a salátovými lístky.
Recept je z kategorií: Maso Pokrmy z vnitřností Vepřové maso
Brambory, bramborová kaše
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
1.8.19 15:26
Těžko hodnotit, protože hlavními dochucovadly jsou ocet a pálivá paprika, a já nesnáším kyselé a pálivé. Ale nicméně nakonec to bylo docela dobré. Vývaru jsem dal jen 200 ml a papriky taky o dost méně. Konzistence omáčky byla akorát, kdo má rád kyselé a pálivé, bude spokojen.
Líbí se mi3.8.12 19:11
Jako přílohu si chlap vynutil rýži a musím uznat, že i tato kombinace super!
Líbí se miOdebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Ostrý jazyk
Krásná barva brambor. Já dneska koupila prvé rané brambory a takhle pěkně nevypadaly, s chutí na tom už byly podstatně lépe
5068 příspěvků 9.5.12 21:53
Dando, necuduj sa ze neviem co to…ja som poriadny brambor nevidela uz roky..tu mame daco co sa vola brambory a varit sa to vari divne–neuvari ako brambor, pecie takisto a chuti to ako trava..
…az si das paradny chutny brambor tak si
pomysli ze vo svete su aj hladovi lidi co nemaj ani jeden brambor..
…ale zas mame vegetarianske vajcia..hec

Jol, to byly brambory od soukromníka, v hypersuper by je nabízeli pod značkou BIO
, moc dobré byly a ten jazyk
s pikantní hořcicovou omáčkou … 
5068 příspěvků 8.5.12 23:16
.. nech mi nikto nevravi ze dakde maju take krasne overene recepty a fotky..a to zlute na fotke ako priloha su zemiaky abo co?..abo ja nevidim ..mno,slepuch som len co je pravda
dandi, znajic Tvoje vytvory, to jak zaludky vypadaji prave ted, na tom tak nezalezi… Relativne vzato
Jsem to i já pochopila
, babi a musela jsem se smát, protože vařím
k zítřejší večeři krůtí žaludky v černé čínské omáčce a
v této fázi nevypadají zrovna elegantně 
Recept jsem pridala viceromene kvuli anekdote vhodne pro dnesni dny
Dama k cisnikovi: „Co dnes doporucujete?“ „No, jazyk je vytecny.“ „Ach, ja bych nemohla jist neco ze zvireci tlamy… Myslim, ze si dam pouze dve vejce.“