Recept Ostré capellini z rajčat

Pepino Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Z vajec, protlaku, mouky a oleje uděláme těsto, které dobře vypracujeme a necháme 15 minut odležet. Poté ho rozválíme a přeložíme a necháme opět 10 minut odstát. Ještě jednou opakujeme postup a teprve potom vyválíme tenké těsto. Tvarujeme proužky nebo jiné tvary a vaříme 9 minut. Uvařené těstoviny propláchneme studenou vodou. Česnek, piniová semínka, bazalku, petrželku, majoránku, papriku, chilli papričky a pomerančovou dřeň mixujeme na hustou kaši, do které přiléváme olej. Vzniklou hustou pastu (asi jako majonéza) zředíme 2 litry vody a uvaříme omáčku. Těstoviny omáčkou zalijeme, promícháme, posypeme sýrem a ihned podáváme.

Nahlásit recept

  • 2521x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • *Těsto:*
  • 2 vejce, 350 g polohrubé mouky, 65 g rajského protlaku, lžíce olivového oleje
  • *Na dohotovení:*
  • 3 stroužky česneku
  • 30 g piniových oříšků
  • lžíce posekané bazalky
  • lžička posekané majoránky a petrželky
  • 150 g papriky
  • chilli papričky
  • 150g pomerančové dřeně
  • strouhaný sýr romano (nebo parmazán)
  • 5cl olivového oleje.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Ostré capellini z rajčat

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...
Pečené papriky s česnekem Pečené papriky s česnekem
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz