Recept Ostkaka - Švédský tradiční tvarohový koláč

babi Švédská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Našlehat máslo s cukrem a vejcem. Mouku smíchat s práškem do pečiva a smíchat vše dohromady. Rychle vypracovat v těsto. Zabalit těsto do plastického filmu a vložit do chladničky na 30min. Rozehřát troubu na 190°C. Naplnit spodek dortové formy na pružinu polovinou těsta a v troubě péct po 20min. Mezi tím si připravit nádivku, smícháním a našleháním všech ingrediencí dohromady. Vytvarovat stěny kolem okraje formy pomocí zbývajícího těsta a naplnit koláč náplní. Snížit teplotu trouby na 180°C a péct koláč po 60min. Nechat odpočinout po 2-3 hodiny. Podávat se švédskými lingonberries (podobné divokým brusinkám dostanou se zavařené v IKEA obchodech) a šlehačkou, chcete-li. -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- P.S.: Oskaka je známý, tradiční koláč Sladkosti patří do 4 části Smörgaesbord.

Recept je z kategorií: Koláče

Nahlásit recept

  • 30.11.02 vloženo
  • 8483x zobrazeno

Ingredience

  • 125g změklého másla
  • 60g jemného, krystalového cukru
  • 1 vejce
  • 250g plohrubé mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • Náplň:
  • 60g másla
  • 3 vejce
  • 175g krystalového cukru
  • 450g tvarohu
  • 500ml kyselé smatany i více
  • 4 lžíce (60g) kukuřičného škrobu
  • 1 lžička prášku do peřiva
  • 125g usušeného červeného rybízu (namočeného v teplé vodě), čerstvého, nebo okapaného zavařeného kompotu, nemusí být

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Ostkaka - Švédský tradiční tvarohový koláč

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Ostkaka - Švédský tradiční tvarohový koláč

nudle
137 příspěvků 25.10.09 02:41
Re: Ostkaka - Švédský tradiční tvarohový koláč.

testem jsem vylozila maly pekacek, na dortovou formu mi to pripadalo moc. jemna a chutna nadivka, priste ji udelam o polovinu vic. a to priste bude asi brzy, jen se po kolaci zaprasilo.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Banány po amsterodamsku

Nejlepší recepty

Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami
Mrkvový salát Mrkvový salát
Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz