Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
babi Švédská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Našlehat máslo s cukrem a vejcem. Mouku smíchat s práškem do pečiva a smíchat vše dohromady. Rychle vypracovat v těsto. Zabalit těsto do plastického filmu a vložit do chladničky na 30min. Rozehřát troubu na 190°C. Naplnit spodek dortové formy na pružinu polovinou těsta a v troubě péct po 20min. Mezi tím si připravit nádivku, smícháním a našleháním všech ingrediencí dohromady. Vytvarovat stěny kolem okraje formy pomocí zbývajícího těsta a naplnit koláč náplní. Snížit teplotu trouby na 180°C a péct koláč po 60min. Nechat odpočinout po 2-3 hodiny. Podávat se švédskými lingonberries (podobné divokým brusinkám dostanou se zavařené v IKEA obchodech) a šlehačkou, chcete-li. -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- P.S.: Oskaka je známý, tradiční koláč Sladkosti patří do 4 části Smörgaesbord.
Recept je z kategorií: Koláče
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Ostkaka - Švédský tradiční tvarohový koláč
137 příspěvků 25.10.09 02:41
testem jsem vylozila maly pekacek, na dortovou formu mi to pripadalo moc. jemna a chutna nadivka, priste ji udelam o polovinu vic. a to priste bude asi brzy, jen se po kolaci zaprasilo.