Recept Ossobuco s balsamico řepou na portském Linie
tlustá bába Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Úvod
Otevřu Apetit a tam - Balsamiková řepa se šalotkami! Líbí se mi to, ale stejně to udělám podle sebe. Apetit peče řepu (s olivovým olejem, solí a pepřem) 1/4 hodiny, pak přidá šalotku a čerstvý tymián a peče 40 minut, pak pokape balzamikovým octem a 5 minut opět peče, před jídlem sype tymiánem. Doporučuje ke steaku a grilovanému sýru haloumi. Proti tomuto nic nemám. I samotné bez ničeho je to až bestiálně dobré! (Použila jsem balsamic cream kvůli lehké nasládlosti.
Postup
Řepy oloupeme, nakrájíme na čtvrtky (příp. na menší kusy), vložíme je do mísy, pokapeme olivovým olejem, osolíme a posypeme čerstvě drceným pepřem - promícháme. Poté je rozložíme do zapékací ploché mísy a vložíme do trouby rozehřáté na 180 - 200°C. Pečeme asi 15 minut. Mezitím si oloupeme šalotky a cibuli, šalotky necháme vcelku, nebo je překrojíme napůl, cibuli nakrájíme na čtvrtky. Zahřejeme si portské víno. Po 15 minutách řepu vyjmeme z trouby, přiložíme šalotky a cibuli a obsah polijeme portským vínem a podle chuti pokapeme balsamikovým krémem. Pečeme dalších 40 - 45 minut. Řepa by neměla být úplně měkká. Fenykl očistíme (nať uschováme), nakrájíme jej příčně na kroužky. V malé pánvičce rozpustíme máslo, na kterém fenykl asi 2 - 3 minuty podusíme (trochu osolíme). Fenykl vmícháme do hotové řepy (musí zůstat křupavý). V mezičase nalijeme do čisté pánve olej, který rozpálíme, na oleji zprudka osmahneme plátky masa, kterému jsme nařízli okraje a 1 strožek česneku. Maso vyjmeme do zapékací mísy, tuk slijeme a výpek uvolníme bílým vínem (česnek před tím odstraníme). Maso v zapékací míse osolíme a posypeme drceným pepřem a podlijeme sosem. Přikryjeme alobalem a dáme do trouby na 30 - 40 minut dopéci (steaky kratší dobu - dle masa). K porci můžeme přidat 1 bramboru, upečenou v alobalu.
Recept je z kategorií: Telecí maso
- 19.01.14 vloženo
- 5291x zobrazeno
Čas přípravy
- 1 a 1/4 hodiny
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- 5 ks menších syrových červených řep
- 25 dkg (sáček) šalotek
- 2 červené cibule
- 2 růžice fenyklu s natí
- 1 1/2 dl portského vína
- 3 pol. lžíce balsamic cream se sušenými fíky (i víc)
- 3 pol. lžíce olivového oleje
- sůl
- drcený pepř
- plátek másla
- 4 plátky ossobuco (nebo 4 steaky)
- trochu oleje
- hrubě mletý pepř
- sůl
- 1 stroužek česneku (nemusí být)
- 1 dl bílého vína
Doporučená příloha
pečená brambora
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Ossobuco s balsamico řepou na portském
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Ossobuco s balsamico řepou na portském