Recept Oříšková srdečka - staročeský recept
babi Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Postup
Do umíchaného másla přidáme cukr, vejce, žloutek, a znovu dobře utřeme. Poté přimícháme do těsta na sucho opražené a jemno pomleté oříšky, tlučenou skořici, badyán, anýz, kypřící prášek a mouku. Propracované těsto na pomoučeném vále vyválíme, formičkou na srdečko vykrájíme tvary, dáme na dobře povoskovaný plech (nebo vyložený pečícím papírem), povrch potřeme srdečka vajíčkem, posypeme, nebo různě ozdobíme loupanými sekanými mandlemi a v troubě přiměřeně vytopené upečeme srdečka do červena.
Recept je z kategorií: Cukroví vykrajované
- 02.11.03 vloženo
- 3706x zobrazeno
Ingredience
- 60g másla
- 270g tlučeného cukru
- 2 vejce
- 1 žloutek
- 70g mletých oříšků, nebo mandlí
- na špičku nože koření (tlučený badyán, skořici, anýz)
- na špičku nože kypřícího prášku
- 300g krupičné žitné, nebo pšeničné bílé mouky
- 1 vejce na potření
- 40g mandlí na ozdobu
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Oříšková srdečka - staročeský recept
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Oříšková srdečka - staročeský recept