Recept Oříšková srdečka - staročeský recept

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Do umíchaného másla přidáme cukr, vejce, žloutek, a znovu dobře utřeme. Poté přimícháme do těsta na sucho opražené a jemno pomleté oříšky, tlučenou skořici, badyán, anýz, kypřící prášek a mouku. Propracované těsto na pomoučeném vále vyválíme, formičkou na srdečko vykrájíme tvary, dáme na dobře povoskovaný plech (nebo vyložený pečícím papírem), povrch potřeme srdečka vajíčkem, posypeme, nebo různě ozdobíme loupanými sekanými mandlemi a v troubě přiměřeně vytopené upečeme srdečka do červena.

Recept je z kategorií: Cukroví vykrajované

Nahlásit recept

  • 02.11.03 vloženo
  • 3103x zobrazeno

Ingredience

  • 60g másla
  • 270g tlučeného cukru
  • 2 vejce
  • 1 žloutek
  • 70g mletých oříšků, nebo mandlí
  • na špičku nože koření (tlučený badyán, skořici, anýz)
  • na špičku nože kypřícího prášku
  • 300g krupičné žitné, nebo pšeničné bílé mouky
  • 1 vejce na potření
  • 40g mandlí na ozdobu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Oříšková srdečka - staročeský recept

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Chléb s celerem

Nejlepší recepty

Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Mandle s čokoládou Mandle s čokoládou
Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou Tagliatelle s rukolou a...
Křehké kuřecí plátky v jogurtové marinádě Křehké kuřecí plátky v...
Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz