Recept Originál Sachrův dort
maximm Rakouská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Postup
Postup: 1. Povolené máslo utřeme ze žloutky do pěny,přidáme nahřátou čokoládu, mouku smíchanou s nastrouhanými oříšky a nakonec přidáme pomalu ušlehaný sníh z bílků. 2. Potom si vymažeme formu máslem a vysypeme hrubou moukou,potom dortovou Směs dáme do formy uhladíme a pečeme ve vyhřáté troubě na 170st asi 45minut. 3. Po zchladnutí korpus vyjmeme z formy,rozkrojíme na tři části a na mažeme je na povrchu marmeládou.Potom části spojíme dohromady a necháme uležet vchladu 4. Zchladlý korpus namazaný polijeme z vrchu rozpuštěnou čokoládou a uhladíme do hladka a celý dort necháme minimálně dva dny odležet. Tip na servírování: Dort podáváme vychlazený a zdobíme jej na povrchu našlehanou šlehačkou.
Recept je z kategorií: Dorty
- 26.04.04 vloženo
- 36627x zobrazeno
Čas přípravy
- 50minut
Počet porcí
- 10 porcí
Ingredience
- Suroviny:
- Máslo povolené 120g Cukr krystal 240g
- Vejce čerstvé 12ks Čokoláda na vaření 120g
- Polohrubá mouka 160g Ořechy nastrouhané 80g
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Originál Sachrův dort
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Originál Sachrův dort
Čučím na množství těch vajec! Nu což… Ale ořechy do Sacheru a ještě „to“ nazvat „Originál Sachrův dort“??? To mi přijde jako ignorance nejvyššího stupně
Ale to už jsem opět u „oblíbeného“
tématu autentičnosti názvů… 
se plní rozvarem z meruňkové marmelády.
Dokonce se lze dopátrat i toho, jaký má mít obsah ovocné složky 
Calda, Sacher (ale ten opravdu origo
1 příspěvek 25.1.09 03:43
recept vypada velice dobře,akorat bych se chtěl zeptat jaká marmeláda je na něj nejlepší. Dík za radu.
597 příspěvků 19.3.05 17:17
ja bych to videla na zmekle maslo, ne prave vyndane z chladnicky.
4812 příspěvků 25.1.09 03:43
Také se mi sbíhají sliny, ale nevím co je to povolené máslo. Poučte mě někdo. Díky.
359 příspěvků 25.1.09 03:43
skvělé … mám nějaké recepty na sachra, ale tohle vypadá dobře … Díky
286 příspěvků 25.1.09 03:43
už ho mám mezi oblíbenými, je trošinku jiný než můj recept, ale líbí se mi více. Vyzkouším.
60 příspěvků 25.1.09 03:43
Maximm, taková mňamka nevydrží dva dni odležet!
Může se ta doba zkrátit??