Recept Originál Sachrův dort

Rakouská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Postup: 1. Povolené máslo utřeme ze žloutky do pěny,přidáme nahřátou čokoládu, mouku smíchanou s nastrouhanými oříšky a nakonec přidáme pomalu ušlehaný sníh z bílků. 2. Potom si vymažeme formu máslem a vysypeme hrubou moukou,potom dortovou Směs dáme do formy uhladíme a pečeme ve vyhřáté troubě na 170st asi 45minut. 3. Po zchladnutí korpus vyjmeme z formy,rozkrojíme na tři části a na mažeme je na povrchu marmeládou.Potom části spojíme dohromady a necháme uležet vchladu 4. Zchladlý korpus namazaný polijeme z vrchu rozpuštěnou čokoládou a uhladíme do hladka a celý dort necháme minimálně dva dny odležet. Tip na servírování: Dort podáváme vychlazený a zdobíme jej na povrchu našlehanou šlehačkou.

Recept je z kategorií: Dorty

Nahlásit recept

  • 26.04.04 vloženo
  • 34235x zobrazeno

Čas přípravy

  • 50minut

Počet porcí

  • 10 porcí

Ingredience

  • Suroviny:
  • Máslo povolené 120g Cukr krystal 240g
  • Vejce čerstvé 12ks Čokoláda na vaření 120g
  • Polohrubá mouka 160g Ořechy nastrouhané 80g

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Originál Sachrův dort

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Originál Sachrův dort

casino
4491 příspěvků 18.6.10 16:44
Re: Originál Sachrův dort

Čučím na množství těch vajec! Nu což… Ale ořechy do Sacheru a ještě „to“ nazvat „Originál Sachrův dort“??? To mi přijde jako ignorance nejvyššího stupně :-( Ale to už jsem opět u „oblíbeného“ tématu autentičnosti názvů… :-)))
Calda, Sacher (ale ten opravdu origo :-) se plní rozvarem z meruňkové marmelády. Dokonce se lze dopátrat i toho, jaký má mít obsah ovocné složky :-)

Calda
1 příspěvek 25.1.09 03:43
Re: Originál Sachrův dort

recept vypada velice dobře,akorat bych se chtěl zeptat jaká marmeláda je na něj nejlepší. Dík za radu.

1irena
594 příspěvků 19.3.05 17:17
Povolene maslo:)

ja bych to videla na zmekle maslo, ne prave vyndane z chladnicky.

esmeralda
4813 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Originál Sachrův dort

Také se mi sbíhají sliny, ale nevím co je to povolené máslo. Poučte mě někdo. Díky.

Labužník paraplicko03
359 příspěvků 25.1.09 03:43
Maximme,

skvělé … mám nějaké recepty na sachra, ale tohle vypadá dobře … Díky :)))

Labužník Zuzik
286 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Originál Sachrův dort

už ho mám mezi oblíbenými, je trošinku jiný než můj recept, ale líbí se mi více. Vyzkouším.

bety
60 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Originál Sachrův dort

Maximm, taková mňamka nevydrží dva dni odležet!
Může se ta doba zkrátit??

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Květáková polévka Květáková polévka
Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka
Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz