Recept Originál Sachrův dort

maximm Rakouská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Postup: 1. Povolené máslo utřeme ze žloutky do pěny,přidáme nahřátou čokoládu, mouku smíchanou s nastrouhanými oříšky a nakonec přidáme pomalu ušlehaný sníh z bílků. 2. Potom si vymažeme formu máslem a vysypeme hrubou moukou,potom dortovou Směs dáme do formy uhladíme a pečeme ve vyhřáté troubě na 170st asi 45minut. 3. Po zchladnutí korpus vyjmeme z formy,rozkrojíme na tři části a na mažeme je na povrchu marmeládou.Potom části spojíme dohromady a necháme uležet vchladu 4. Zchladlý korpus namazaný polijeme z vrchu rozpuštěnou čokoládou a uhladíme do hladka a celý dort necháme minimálně dva dny odležet. Tip na servírování: Dort podáváme vychlazený a zdobíme jej na povrchu našlehanou šlehačkou.

Recept je z kategorií: Dorty

Nahlásit recept

  • 26.04.04 vloženo
  • 34501x zobrazeno

Čas přípravy

  • 50minut

Počet porcí

  • 10 porcí

Ingredience

  • Suroviny:
  • Máslo povolené 120g Cukr krystal 240g
  • Vejce čerstvé 12ks Čokoláda na vaření 120g
  • Polohrubá mouka 160g Ořechy nastrouhané 80g

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Originál Sachrův dort

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Originál Sachrův dort

casino
4496 příspěvků 18.6.10 16:44
Re: Originál Sachrův dort

Čučím na množství těch vajec! Nu což… Ale ořechy do Sacheru a ještě „to“ nazvat „Originál Sachrův dort“??? To mi přijde jako ignorance nejvyššího stupně :-( Ale to už jsem opět u „oblíbeného“ tématu autentičnosti názvů… :-)))
Calda, Sacher (ale ten opravdu origo :-) se plní rozvarem z meruňkové marmelády. Dokonce se lze dopátrat i toho, jaký má mít obsah ovocné složky :-)

Calda
1 příspěvek 25.1.09 03:43
Re: Originál Sachrův dort

recept vypada velice dobře,akorat bych se chtěl zeptat jaká marmeláda je na něj nejlepší. Dík za radu.

1irena
595 příspěvků 19.3.05 17:17
Povolene maslo:)

ja bych to videla na zmekle maslo, ne prave vyndane z chladnicky.

esmeralda
4813 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Originál Sachrův dort

Také se mi sbíhají sliny, ale nevím co je to povolené máslo. Poučte mě někdo. Díky.

Labužník paraplicko03
359 příspěvků 25.1.09 03:43
Maximme,

skvělé … mám nějaké recepty na sachra, ale tohle vypadá dobře … Díky :)))

Labužník Zuzik
286 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Originál Sachrův dort

už ho mám mezi oblíbenými, je trošinku jiný než můj recept, ale líbí se mi více. Vyzkouším.

bety
60 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Originál Sachrův dort

Maximm, taková mňamka nevydrží dva dni odležet!
Může se ta doba zkrátit??

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Žloutkové věnečky

Nejlepší recepty

Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka
Krůtí nudličky s feferonkami Krůtí nudličky s feferonkami
Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...
Selská pivní polévka Selská pivní polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz