Recept Originál indiánské brambory

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Pečené brambory jsou tou pravou přílohou ke grilovanému masu. Ale i samostatně chutnají skvěle. Pro 4 osoby omyjeme 800 g stejně velkých brambor. Osušíme je a propíchneme je dlouhou jehlou nebo čistým hřebíkem. Brambory nasypeme do vroucí vody a ve slupce je uvaříme doměkka. Rozpálíme troubu na 165 stupňů. Brambory vyrovnáme na plech. V hrnku rozpustíme 25 g másla a pomocí kuchyňského šťetce, nebo mašlovačkou ( mastílkem) potřeme brambory. Dáme do trouby a 60 minut pečeme. Hotové a propečené brambory křížkem nakrojíme. Na každý brambor položíme malý oříšek másla nebo lžičku kysané smetany. Podáváme samostatně nebo jako přílohu ke grilovaným masům a rybám.

Recept je z kategorií: Bramborová jídla

Nahlásit recept

  • 11.04.02 vloženo
  • 5996x zobrazeno

Ingredience

  • 800 g stejně velkých brambor
  • 25 g másla
  • máslo nebo kysanou smetanu
  • sůl

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Originál indiánské brambory

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Kuře na medu Kuře na medu
Pečené kuřátko s brusinkovou omáčkou Pečené kuřátko s...
Pečená kachna s jablky a rozinkovou omáčkou Pečená kachna s jablky a...
Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi
Vánoční pečená kuřata Jamieho Olivera Vánoční pečená kuřata...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz