Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Alis Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Z vyjmenovaných surovin na těsto zpracujeme tažené těsto, vytloukáme a pak necháme pod nahřátým kastrůlkem či miskou odpočívat. V době odpočinku těsta my neodpočíváme, ale připravíme si náplň. Umeleme maso, smícháme s métským salámem, drobně nakrájenou cibulkou, plátky veky a vejci. Přidáme drobně nasekané chilli papričky, sůl, pepř, curry koření a oříšky. Směs dobře propracujeme. Těsto vyválíme na pomoučené utěrce, potřeme náplní a pomocí utěrky svineme, upevníme okraje, přeneseme na pečícím papírem vyložený plech. Potřeme žloutkem a pečeme v cca 225°C cca 30 min. Je to sice kalorická bomba, to uznávám, vzhledem k tomu jsem ji pekla opravdu jen párkrát v životě, ale zato měla vždy úspěch. A pokud se Marmeládka chystá k veliké oslavě, možná by tento neobvyklý závin mohl mít úspěch také
Recept je z kategorií: Speciality
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Orientální štrúdl – pro Marmeládku
ty datle jsou skvělý nápad!!! Já vím, že je to jen velmi lehce orientální, má to jen takový nádech a je to spíš taková základní verze pro pohoštění, když si nejsem jistá, co který návštěvník má rád. Všechno koření, co píšeš klidně přidej, určitě to získá na orientálnosti a zajímavosti
1227 příspěvků 25.1.09 03:43
Alis, děkuji za odpověď. Já bych přidala ještě koriandr, papriku, ev.i římský kmín, , sezamovou pastu, možná trochu máty. Potom by to mělo trochu víc ten orientální nádech. Možná i datle. Určitě vyzkouším a dám vědět
Metwurst prostě do originálního receptu patří… nevím proč, ale jeho zvláštní moc příjemná vůně a chuť to celé spojí právě do takové lehce orientální chuti, určitě by se dal vynechat, ale pak by to byl (dle mého mínění) obyčejný závin z mletého masa. Zkus vyskoušet, pokud máš obavy z výsledku, zkus třeba jen ze čtvrtinové dávky… pak mi dáš možná za pravdu.
1227 příspěvků 25.1.09 03:43
Aničko, v Německu tomu říkají Mettwurst. Dostane se koupit jemný a hrubý. Z čeho se dělá nevím, ale je dobrý.
Alis , recept je zajímavý, ale proč dáváš ten Mettwurst?
2904 příspěvků 25.1.09 03:43
ja som k soudruhum do NDR nechodila! Som z juhu Slovenska, mali sme to od ruky, tak sme viac nakupovali u maďarských súdruhov…ja dokonca ani čajovku ani macešku som nejedla…Ale neva - hlavne aby som do toho nepomlela nejaký slušný suchý salám…teda ak do toho pôjdem…
Zdravím Vás oboch!
A.
Přesně tak, Aničko, jak to říká Jezevec, (na macešku bych si už nevzpomněla), český métský salám se vyrábí z najemno mletého uzeného špeku a masa, je takový narůžovělý paprikou, právě kvůli tomuto salámu mluvím v receptu o kalorické bombě. Ale závinu dá specifickou chuť i vůni. V Německu se můžeš setkat s jeho (dle mého) daleko chutnější hrubozrnnou a masitější podobou. Už se dováží i sem… Ale jsou takoví konzervativní jedinci (můj synek Kubík např.), kteří dávají přednost naší variantě
159 příspěvků 25.1.09 03:43
Aničko, to je takové to „mazlavé“, podobné tomu, čemu se za komančů říkalo „čajovka“ a ještě předtím „maceška“. Vozíval se také z NDR (byl moc dobrý). Zdravím!
2904 příspěvků 25.1.09 03:43
pre inostrancov - métský salám je aký druh - z tých makkých alebo suchší? To preto, aby som mala lepšiu predstavu…Dumám, dumám, ťahanú štrúdlu som robila iba dvakrát v živote…
Vďaka za pestré recepty!
A.