Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Očištěnou roštěnku nakrájíme přes vlákno na plátky, mírně klouby rukou naklepeme, okrajové blány nařežeme (větší odřízneme a použijeme na polévku). Z obou stran osolíme, opepříme, potřeme česnekem a worchesterem a z obou stran prudce opečeme v hodně rozehřátém oleji, vyjmeme a dáme do tepla. Z pánve, na které jsme opékali roštěnky, slijeme olej, zbylý výpek zaprášíme trochou hladké mouky, opražíme, zalijeme vývarem a dobře povaříme. Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme žampióny nakrájené na silnější plátky a zelenou papriku nakrájenou na kolečka. Vše udusíme doměkka, zalijeme připravenou šťávou a krátce povaříme. Ochutíme (chuťově zvýrazníme) worchesterem a červeným vínem. Touto pikantní směskou polijeme roštěnky při podávání. Příloha - různě upravené brambory (nejlépe opékané, ale i kaše); kari rýže (běžná uvařená ryže, ochucená a obarvená kari kořením), zeleninový salát.
Recept je z kategorií: Roštěná
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Orientální roštěnka s červeným vínem