Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
spiser Dánská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
V hluboké pánvi rozehrejte máslo a na nem orestujte cibuli, cesnek a paprikový lusk do zlatova. Sparte a oloupejte rajcata, odstrante semínka a nakrájejte je na malé kousícky. Pridejte je na pánev spolu se sojovou omáckou a vínem. Safrán rozdrtte s trochou soli, rozmíchejte v trosicce vody a taktéz pridejte do pánve. Nechte vse varit pomalým varem 5 minut. Maizenu rozmíchejte s creme-fraiche a omácku v pánvi tímto zahustete. Nyní do pánve pridejte krevety a prohrejte je. Hlívu ocistete, nakrájejte ji na vetsí kousky a pridejte ji spolu s koprem ke krevetové smesi. Povarte krátce tak, aby houby jen "spadly". Dochutte solí a peprem. Tip: Do jídla se dá pridat 1 PL sherry. Kopr lze nahradit petrzelkou. Místo hlívy se dají pouzít susené cínské houby, namocené v teplé vode ca. 1 hodinu a osusené. Místo drahého safránu lze pouzít trochu kurkumy.
Recept je z kategorií: Mořští živočichové
Varená rýze.
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Orientální krevety