Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
sylvik Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Jádra ořechů/300g/ spaříme vroucí vodou,po minutě je přelijeme studenou a sloupneme hořkou slupku. Vsypeme do misky,zalijeme ohřátým medem/100g/ a necháme do druhého dne proslazovat. Vložíme do síta a necháme protéct přebytečný med a ořechy obalíme v cukru/4 lžíce moučk./ V pánvi rozehřejeme olej a po částech vkládáme ořechy a za stálého míchání necháme cukr mírně zkaramelizovat až je sklovitý ale ne tmavý.Necháme oschnout. Skladovat ve sklenici na chladném místě. Vyčetla jsem to z kuchařky a chci to dělat na vánoce jako mini dárečky.chci použít mandle,lískáče,arašídy a vlašáky.
Recept je z kategorií: Cukroví nepečené
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Ořechy v cukru
1 příspěvek 19.1.10 20:07
Vážení, děkuji za vynikající recept. Musím přiznat, že loupání je velká piplačka,ale stojí za to. Po této mlsotě se jen zaprášilo. A protože se na všechny nedostalo, tuto laskominu jsem dělala za sebou hned 6× a ještě je to málo. Ale to už jsem celé neloupala jen ve spojení půlek a skoro žádný rozdíl v jakosti nevidím. Je to taková dobrota, že mizne přímo pod rukama. Jen nevím, jak pořádně uchovat aby tento mls nezvlhl, než ho jako dárek budu moci věnovat. I když na závadu to vůbec není.
147 příspěvků 7.12.09 03:44
Tieto orechy som robila už vlani a tento rok znovu, a to presne podľa receptu. Myslím, že orechy musia byť dosť čerstvé, vtedy sa šupka dá celkom dobre lúpať. Keď poriadne vyschnú, už to tak dobre nejde. Možno by bolo najlepšie pripravovať tieto orechy hneď v októbri z čerstvo vylúpaných.
Podobný recept je tady " Ořechy v medu inženýra Tika":„http://recepty.labuznik.com/recipe.php?ID=30381“
Já jsem kdysi ořechy v cukru taky dělal. Ořechy jsem ani neloupal ani nevařil. Když se dávají na cukroví jako ozdoba, taky se neloupou, alespoň u nás ne. Na pánvi jsem rozpustil trochu másla a něm opražil ořechy. Z pánve jsem je hned sypal do moučkového cukru smíchaného s vanilkovým. Stačilo je trochu protřepat a byly krásně obalené cukrem. Návštěvám chutnaly, soudím podle toho jak rychle mizely z misky.
Tak co, sylvik, asi to nedopadlo…?
()
113 příspěvků 25.1.09 03:43
Tedy já fakt nechci provokovat, ale všimněte si v receptu hned na začátku se píše: „a sloupneme hořkou slupku“, takže právě jestli to pak není trochu hořké a taky jestli pak ty slupky tam nedělají trošku jako smetí - jestli neodpadávají, když se to praží. Možná ne, když je to namočené v medu, ale pak zas ty slupky trochu nabobtnají …
No tak bych neměla filozofovat a vyzkoušet to, že. Ale jsem taková potvora, že si raději počkám na zkušenosti sylvika.
Takže ještě jednou prosím, až to uděláš, napiš zkušenosti.
Zatím se mějte (mějme, abych se nešidila) krásně.
Pilka
12 příspěvků 25.1.09 03:43
loupat budu jen mandle to je hned a myslím že u vlašáků a lískáčů slupička vadit nebude.vyzkouším a dám vědět jak to dopadlo:)
580 příspěvků 25.1.09 03:43
Ja si tuhle dobrotu pokazde (kdyz se tam dostanu) kupuji v jednom hypermarketu v Dubaji. Nikdy tomu nedokazu odolat, vzdy tam toho maji plne sudy - je to mnamozni!!!!!!!!!!! Jen ty orechy nemaji oloupane a tak me napada uz i podle toho co tady pise Pilka - jestli je nutne to loupat? Pri nejblizsim nakupu zakoupim vlasske orechy a zkusim to neoloupat. Diky za uverejneni tohoto receptu ))).
Zdravim, meisje
113 příspěvků 25.1.09 03:43
Sylviku že by to bylo ono, kdysi se to prodávalo, byly to konzervy čínské provenience. Bylo to vynikající.
Jen Tě lituju s tím loupáním, kdysi jsem tohle zkoušela z vlašáku a dokonce i u lískáčů (nechtěla jsem aby se mi připálily až je budu pražit kvůli zbavení hnědé slupky), no byla to piplačka, dostat tu slupku z těch záhybů, ty lískáče taky nešly nic moc, možná jsem ale něco udělala špatně. Mandle jsou v tomhle jasně v pohodě.
Prosím, až to vyzkoušíš, napiš své zkušenosti, kdyžtak z celého díla a postupu, třeba stačí mně do Mého Labužníka.
Díky a měj se dobře.
Pilka