Recept Ořechový závin s višněmi

Rakouská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

V míse zpracujeme mouku, vejce, olej, sůl a vodu v hladké těsto. Přikryjeme ubrouskem a necháme odpočinout. Na vál rozložíme ubrousek, pomoučíme jej, položíme na něj těsto, které vyválíme a vytáhneme co nejtenčeji.

Na másle osmahneme strouhanku a posypeme jí připravené těsto.
Do mixéru vložíme ořechy, cukr, citrónovou kůru, vše nahrubo rozmixujeme, přidáme kypřící prášek a vmícháme kysanou smetanu.
Tuto směs rozetřeme na těsto se strouhankou. Přidáme vypeckované višně a zarolujeme. Závin přeložíme naplech a ve středně vyhřáté troubě upečeme dozlatova. Závin pocukrujeme , je možno závin doplnit vanilkovou omáčkou.

Recept je z kategorií: Záviny

Nahlásit recept

  • 27.03.09 vloženo
  • 2895x zobrazeno

Ingredience

  • 300 g polohrubé mouky
  • 1 vejce
  • 150 g strouhanky
  • 125 g másla
  • 200 g vyloupaných vlašských ořechů
  • 2 vanilkové cukry
  • 75 g cukru
  • 1/2 lžičky kypřícího prášku
  • 1/8 kysané smetany
  • 300 g višní (čerstvé , mražené , kompotované)
  • 40 - 60 g oleje
  • 1/8 l vlažné vody
  • sůl , citrónová kůra

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Ořechový závin s višněmi

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Tatranské kuře Tatranské kuře
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz