Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
ikoš Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Rychlý a vděčný recept - chutnal zatím všem
Celá vejce se ušleháme s cukrem do husté pěny, přidáme ořechy, mouku, zamícháme a zvolna pečeme. Toto množství je do běžné dortové formy. Krém je lepší nastavovaný - příchuť záleží na každém. Případně lze pouze korpus rozříznout a potřít marmeládou.
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
6.1.16 17:59
Korpus je moc dobrý, určitě se dá podávat jen s trochou šlehačky a ovocem. Já jsem po prokrojení promazala džemem jablko + brusinky + skoro neznatelný karamel. Poleva Ganache dle Babi.
Líbí se mi Uvaření se již líbí 4 labužníkůmOdebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Ořechový dort "Národní"
Nakonec jsem zvolila džem jablko + brusinky + skoro neznatelný karamel. Kombinace ořechy, jablko, brusinky a čokoláda
Z toho, co píšeš na výběr by u nás nejvíce uspěl pomeranč a nebo ty brusinky

268 příspěvků 6.1.16 13:39
Neni tech dzemu os Milfajtove skoda? Neprehlusi je chut orechu? Bych si dala dzemy jenom na chleba s maslem abych si je uzila
Dala bych pomeranc.
@daduuja je to hoooodně ořechové hlavně, ten korpus je fakt ořechová bomba, jsem koštovala při míchání… Černý rybíz já taky ano, ale nevím jak jsou na tom plánovaní strávníci…
Asi půl dortu kdoule a půl ty jabka, ten karamel tam není moc cítit a s těmi brusinkami je to moc dobré…
Ještě počkám na další tipy, korpus chladne…
1150 příspěvků 6.1.16 13:05
@Eja Protože chuť karamelu a čokolády mi nejde dohromady, tak bych dala klasiku - pomeranč, ale protože bych taky chtěla ochutnat něco jiného, tak bych zkusila kdoule, pokud nejsou moc sladké nebo černý rybíz, ten miluju
Korpus je v troubě, navrch bude klasická ganache od Babi.
Prokrojím, promažu džemem - a teď si představte chutě a raďte.
Mám:
Červený rybíz bude klasická kontrastní klasika… co ty jablka s karamelem a brusinkami…nebo ty kdoule..
53 příspěvků 4.1.16 14:15
Tento dort máme u nás doma také v repertoáru, je výborný. peču ho obvykle na 175 stupňů. My ho máme nejraději s pařížskou šlehačkou a broskvemi
Zbyly mi vyloupané vlašáky - už vím co s nimi provedu. To vypadá dobře.
Teplota trouby tipuji tak 160 stupňů?