Recept Ořechový dort "Národní"

(Hodnoceno 1x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Ořechový dort

Úvod

Rychlý a vděčný recept - chutnal zatím všem

Postup

Celá vejce se ušleháme s cukrem do husté pěny, přidáme ořechy, mouku, zamícháme a zvolna pečeme. Toto množství je do běžné dortové formy.
Krém je lepší nastavovaný - příchuť záleží na každém. Případně lze pouze korpus rozříznout a potřít marmeládou.


Reklama

Nahlásit recept

  • 03.01.16 vloženo
  • 2836x zobrazeno

Čas přípravy

  • 45 minut

Ingredience

  • 6 celých vajec
  • 25 dkg cukru
  • 25 dkg mletých vlašských ořechů
  • 1 rovná polévková lžíce hrubé mouky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Eja 06.01.16 17:59

Korpus je moc dobrý, určitě se dá podávat jen s trochou šlehačky a ovocem. Já jsem po prokrojení promazala džemem jablko + brusinky + skoro neznatelný karamel. Poleva Ganache dle Babi.

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Diskuse k receptu Ořechový dort "Národní"

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Eja
3825 příspěvků 06.01.16 19:07

Nakonec jsem zvolila džem jablko + brusinky + skoro neznatelný karamel. Kombinace ořechy, jablko, brusinky a čokoláda :potlesk:

 
Zuzka1973
2200 příspěvků 06.01.16 13:41

Z toho, co píšeš na výběr by u nás nejvíce uspěl pomeranč a nebo ty brusinky :)
:mavam:

 
Dadooa
268 příspěvků 06.01.16 13:39

Neni tech dzemu os Milfajtove skoda? Neprehlusi je chut orechu? Bych si dala dzemy jenom na chleba s maslem abych si je uzila :-D
Dala bych pomeranc.

 
Eja
3825 příspěvků 06.01.16 13:11

@daduuja je to hoooodně ořechové hlavně, ten korpus je fakt ořechová bomba, jsem koštovala při míchání… Černý rybíz já taky ano, ale nevím jak jsou na tom plánovaní strávníci…
Asi půl dortu kdoule a půl ty jabka, ten karamel tam není moc cítit a s těmi brusinkami je to moc dobré…

Ještě počkám na další tipy, korpus chladne…

 
daduuja
1140 příspěvků 06.01.16 13:05

@Eja Protože chuť karamelu a čokolády mi nejde dohromady, tak bych dala klasiku - pomeranč, ale protože bych taky chtěla ochutnat něco jiného, tak bych zkusila kdoule, pokud nejsou moc sladké nebo černý rybíz, ten miluju :-)

 
Eja
3825 příspěvků 06.01.16 12:43

Korpus je v troubě, navrch bude klasická ganache od Babi.
Prokrojím, promažu džemem - a teď si představte chutě a raďte.
 Mám:

  • svůj domácí pomerančový
  • džemíky Blanky Milfaitové ( vánoční dárek) - kdoule s vanilkou, černý rybíz, červený rybíz, malina, jablka karamel brusinky
    :think:

Červený rybíz bude klasická kontrastní klasika… co ty jablka s karamelem a brusinkami…nebo ty kdoule.. :nevim:

 
leena66
52 příspěvků 04.01.16 14:15

Tento dort máme u nás doma také v repertoáru, je výborný. peču ho obvykle na 175 stupňů. My ho máme nejraději s pařížskou šlehačkou a broskvemi :-)

 
Eja
3825 příspěvků 04.01.16 07:05

Zbyly mi vyloupané vlašáky - už vím co s nimi provedu. To vypadá dobře. :mavam:
Teplota trouby tipuji tak 160 stupňů?

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Tažený štrůdl


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Rizoto s batáty Rizoto s batáty
Smažená cibulová kolečka Smažená cibulová kolečka
Pečené papriky s česnekem Pečené papriky s česnekem
Těstovinový salát s houbami a polníčkem Těstovinový salát s houbami...
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz