Recept Orechové cesnakové pagáčky

Slovenská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Suroviny spracujeme, zabalíme do fólie, dáme do chladničky aspoň na noc, mám odskúšané aj pár dní, asi 5.
Cesto vyvaľkáme asi na 1 cm, potrieme rožšľahaným vajcom, posypeme sekanými orechami. Vykrajujeme pagáčiky, kladieme na plech - papier na pečenie, pečieme asi pri 180 stupňoch.
Môžeme na cesto po vykrojení a potretí prilepiť polku orecha - ak sa nám nechce sekať orechy.

Klasické pagáčky sú okrúhle, ja vykrajujem polmesiačiky.
Recept mám od staršej a šikovnej sestry, u nej som to ochutnala a zaradila medzi svoje oľúbené.

Recept je z kategorií: Slané pečivo


Reklama

Nahlásit recept

  • 25.10.09 vloženo
  • 3504x zobrazeno

Ingredience

  • 250 g hladká múka
  • 250 g tvaroh
  • 200 g margarín
  • 50 g mleté vlašské orechy
  • 1 vajce
  • na špičku noža prášok do pečiva
  • 2 strúčiky cesnaku
  • trochu čierneho korenia
  • 1 KL soli - alebo podľa chuti
  • na potretie: 1 rozšľahané vajce
  • na posyp: asi 20-30 g sekaných vlašských orechov

Doporučená příloha

  • Vhodné k posedeniu pri víne.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Orechové cesnakové pagáčky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
casino
4474 příspěvků 26.10.09 17:13
Re: Orechové cesnakové pagáčky

Obecně do těsta 1:1:1 používám HERU. Občas, když je máslo skoro tak „levné“ jako HERA, tak jej použiji (šátečky posladku). U tohoto receptu, pominuli, že se s těstem lépe pracuje, tak másla by byla „škoda“: jeho vůni potlačí „vůně“ česneku :-)

 
Bernarda
15 příspěvků 26.10.09 15:49
Re: Orechové cesnakové pagáčky

Mam dotaz…dáváte tam všichni margarín..a jaký? Mě by tam spíš sedělo máslo, ale ještě nikdy jsem nezkoušela…

 
anickav
2904 příspěvků 26.10.09 05:30
Re: Orechové cesnakové pagáčky, casino,
  • Pri „vyrábaní“ polmesiačikov skutočne nemám odpad.
  • Papier na pečenie dávam, nemusím umývať plech. Vlastne ho dávam skoro všade, aj pod všetky zapekané pokrmy.
  • Orechy a cesnak a čierne korenie nie sú bežné v pagáčikoch (a poznám a roky pečiem viac typov), preto som si dovolila pridať recept.
 
casino
4474 příspěvků 26.10.09 05:08
Re: Orechové cesnakové pagáčky

Tomuto těstu prospěje, když se vyválené několikrát přeloží (podobně jako se dělá listové), uloží do chladu a ještě párkrát se to zopakuje. Kdesi dokonce proběhla bouřlivá debata pod receptem, který se tuším jmenoval „Domácí listové těsto“ Samořejmě nelistuje, i když z vonkajšku to tak vyzerá :o)))
Pominu-li ten PDP a vajíčko (myslím si, že jsou v těstě zbytečné), tak tento recept se od jiných liší formou-pagáčky. Ty půlměsíčky, dobrý nápad:-), takřka bez ořezů, že?:)))
A ten papír na pečení je zbytečný… :o))

 
anickav
2904 příspěvků 26.10.09 04:26
Re: Orechové cesnakové, Alis,

povedala by som, že sa nemení k lepšiemu ani k horšiemu. Jednoducho som si spravila cesto a nestíhala, ostalo v chladničke trčať a po piatich dňoch sa tvárilo ako po 12 hodinách.
Pekný večer aj tebe!

 
Alis
2617 příspěvků 26.10.09 04:14
Re: Orechové cesnakové pagáčky, Andulko...

nechat odležet až pět dní? Tvarohové těsto? To mě nikdy nenapadlo… v čem se těsto mění k lepšímu? Rozvoní se ořechy nebo se uvolní lepek nebo něco úplně jiného?
Pěkný večer
 Alis

 
rastoba
492 příspěvků 26.10.09 01:39
Re: Orechové cesnakové pagáčky

perfektný receptík,určite vyskúšam.Máme radi slané pečivo.Anička máš výborné recepty .Díky

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Velký steak z krkovice


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Štika na smetaně Štika na smetaně
Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz