Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
wydra Indická kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Výborný, inspirativní recept z indické kuchařky, vydané v r. 1982 (Vladimír Miltner). Dost jídel od té doby vařím, samozřejmě, že v zásadních úpravách. Vynechávám zelený koriandr a množství feferonek a chili. Mák jako takový asi není zásadní, ale do směsí koření a dalších přísad patří! Sekané máme rádi a tahle je jednou z těch oblíbených. Kdo má rád indickou kuchyni, pochutná si velmi.
Roztlučený (lehce umixovaný, umletý) mák na rozpáleném oleji osmažíme a přidáme do mletého masa. Pak koření, česnek, zázvor, chili (podle chuti), kokos a zpracujeme rukama, aby se vše dobře promísilo. Do směsi pak zapracujeme kešu oříšky nebo mandle (obojí nikdy nedávám). Vytvarujeme sekanou, vložíme do pekáčku a polijeme směsí, kterou si udělame z kokosového mléka, citronové šťávy a protlaku. Ve vyhřáté troubě jsem na horkovzduchu 160°C pekla cca půl hod (po 20 minutách jsem přikryla alobalem). Ozdobeno až po upečení praženými mandlemi. ___________________________________ Určitě je možné udělat sekanou ze směsi hovězího a vepřového, výborné je přidat kus mleté kližky, dodá mletému štych jehněčí chuti. Pak už to bude sice jen česká variace na indický pokrm, ale i tak je to velice dobrá sekaná !
Recept je z kategorií: Mleté maso
bílá rýže s bambusovými výhonky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Indická sekaná s ořechy
esme, nic proti, dik !
wydri…pekny a zajiste chutny recept, ktery urcite vyzkousim. Jehneci je na mem stole pomerne casto a jeho chut mam ve velke oblibe. S makem je to takto…nekdo jej ji v buchtach, nekdo jej kouri a nekdo jej pridava do ochuceni (koreni) pokrmu. Casto se pouziva cely, nepomlety, anebo pouze v hmozdiri roztluceny s jinymi prisadami. V pripadech, kdy se sekana poleva tekutou smesi, muze se zalit uprostred peceni, aby se nepalila…avsak napred vyzkousim. Kokos je dobry predem oprazeny, tak dostane take jinou chut…Dekuji Ti za recept.
4813 příspěvků 8.11.11 02:00
Wydro, moc pěkný recept.
Jehněčí je nejoblíbenější maso mého partnera.
Tento recept si schovám až zase projedu na červenou, dostanu tučnou pokutu a budu si to muset vyžehlit.
Je to samozřejmě na tobě, ale já bych změnila název na Indická sekaná s ořechy.
Ořechová sekaná ve mně budí dojem že jde o krmi vegetariánskou nebo (nedejbože) veganskou.
Proti vegetariánům ani veganům nic nemám, ale já jsem masožravec a proto bezmasými recepty neztrácím čas.
Jolanko, u techhle indickych jidel se mi velice libi, ze veskere koreni, prisady, jsou tak uzasne svazany, ze neni snad jedina chut, kterou bys zaznamenala , identifikovala ! Ani mak, ani kokos ! Ale jestli ho nesnasis, tak bys ho jistojiste (kokos) citila a tak proc ho tam davat, ne? Recept je velmi variabilni, dej treba jen sladkou smetanu, nebo proc ne i trochu jogurtu!? Ten mak nevim, ja ho nemam normalne rada, sem ho peclive pridavam. jeste nikdo to nepoznal, ale verim, ze sve misto tu ma !
5068 příspěvků 7.11.11 22:51
Wydro, to su mi veci..
..a ako v tom chuti ten mak?..je tam na chut ci
na ozdobu?..je citit?..a ten kokos? .. proste na jedlo kokos nemozem, nieze by
som neskusila..skusila.. a uz nikdy viac..tak ako bambusove vyhonky (tie este
viac)..ale vyzera to nadherne.. 