Recept Ořechová omáčka Sacivi

Gruzinská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Jemně pokrájenou cibuli necháme zesklovatět v kastrole na másle. Přidáme česnek, zaprášíme moukou, chvíli orestujeme, zředíme kuřecím vývarem a povaříme. Zvlášť si svaříme vinný ocet s hřebíčkem, skořicí a bobkovým listem. Nastrouhané ořechy smícháme s mletou paprikou, šafránem, koriandrem, majoránkou, petrželkou, pepřem, žloutky a scezeným vinným octem. Všechno vložíme do vřícího kuřecího vývaru, prohřejeme, ale již nevaříme. Studenou ořechovou omáčkou poléváme porce kuřat, slepic, vynikající je i polévat pečené lilky, fazole, pstruha. Převzato: Speciality ruské kuchyně.

Recept je z kategorií: Omáčky studené

Nahlásit recept

  • 28.09.05 vloženo
  • 8689x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1.30 hod.

Ingredience

  • 100 g másla
  • 300 - 400 g loupaných vlašských ořechů
  • 8 cibulí
  • 1 - 2 PL hladké mouky
  • 2 žloutky
  • 6 - 7 stroužků česneku
  • 100 ml vinného octa
  • 5 hřebíčků
  • 1/2 KL mleté sladké papriky
  • 1/2 KL šafránu
  • 1 KL koriandru
  • 1 KL mletého pepře
  • majoránka, petrželka
  • sůl
  • bobkový list
  • 400 - 500 ml kuřecího vývaru (i z bujónu).

Doporučená příloha

  • všechna vařená a pečená masa a zeleniny

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Ořechová omáčka Sacivi

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...
Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem
Rebarborový crumble Rebarborový crumble
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz