Recept Opilé křepelky na vínovici

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Opilé křepelky na vínovici

Postup

1. Křepelky podélně rozpůlíme. Cibuli oloupeme, šun­ku nakrájíme na kostičky. V kastrolu rozehřejeme olivový olej a křepelky na něm ze všech stran do světleh­něda opečeme. Vyjmeme, osolíme a opepříme. 2. Na zbylém tuku na mírném ohni během 3 min. os­mahneme cibuli a šunku. Přilijeme vínovici, potom bílé víno a uvedeme do varu. Přidáme půlky křepelek, při­kryjeme poklicí a na mírném ohni 30 min. dusíme do' měkka. 3. Křepelky vyjmeme a odstavíme na teplo. Do štávy přilijeme smetanu a dusíme dál, až ji vyvaříme na dvě třetiny. Osolíme a opepříme. 4. Brambory oloupeme a rozkrájíme, zalijeme osolenou vodou a vaříme 20 min. Scedíme a podáváme ke kře­pelkám.

Recept je z kategorií: Jiný kur

Nahlásit recept

  • 25.01.02 vloženo
  • 5368x zobrazeno

Čas přípravy

  • 50 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 křepelky
  • 1 cibule
  • 50 g pršutu
  • 4 lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř
  • 4 cl vínovice
  • 500 ml bílého vína
  • 100 ml smetany
  • 350 g moučnatých brambor
  • sůl

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Opilé křepelky na vínovici

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Křehké kuřecí plátky v jogurtové marinádě Křehké kuřecí plátky v...
Tatranské kuře Tatranské kuře
Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz