Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
herdekbaba Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Nejprve si uvaříme kotlety, necháme zchladnout než uděláme omáčku. Vypeckované sušené a nakrájené švestky necháme vařit ve čtvrt litru vody, do které jsme dali 2 PL (i více) slivovice. Za chvilku do krásně vonících bublajících švestek přidáme, strouhanou citronovou kůru, mletou skořici, drcený hřebíček a špetku pepře. Když švestky změknou, přidáte v trošce vody rozmíchanou škrobovou moučku- asi 1 KL, povaříme, ještě třeba dochutíme pepřem a odstavíme. Uvařené uzené kotlety před podáváním zprudka opečeme a pak už jen podáváme přelité švestkovou omáčkou.
Recept je z kategorií: Vepřové maso
knedlíky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Opilé Kotlety
Drahá Herdekbabo, pošli svou fotku, ať vím jestli mám pravdu. Miloš
Doporučuji Jelinkovu Plum vodku, je jemná a má velice pěkné švestkové aroma.
149 příspěvků 25.1.09 03:43
Přiznávám - osolila - ono tomu pořád něco malinko chybělo. A ještě něco - úplně nejlepší byla ta švestková omáčka v místě, kde do ní trochu jakoby vtekl ten výpek z uzeného. Takže já bych na ochucení klidně viděla i třeba trošičku vývaru, ale nevím, nezkoušela jsem.
Kvetko, dám na Tebe - ale řekni mi, opravdu jsi tu omáčku ani trochu nepřisolila ? Aby to bylo takové sladko-slano-voňavo ? Začínají mne svrbět ruce, cestou koupím sušené kalifornské švestky, když tam budu, tak trochu sušených brusinek, co kdyby se tam hodily:), pak musím vymyslet jiný alkohol než slivovici, protože tu já nemůžu vidět ani v zavřené lahvi, asi vodku…A ještě koukám, Ty jsi k tomu dělala bramborové knedlíky ? No tak to mi přijde jako super, já po přečtení receptu myslela houskové. Myslím, že jsi to vyzdobila těmi knedlemi s tím výpečkem, jsi kulinářský génius, už to vidím na talíři......
149 příspěvků 25.1.09 03:43
Dělala jsem je minulý týden podle receptu Kotlety na slivovici, který sem před týdnem dala Terrinka (Herdekbaba by se měla stydět - a to říkám i přes to, že peskování labužníků za nevědomé druhé či další vkládání receptů se mi moc nelíbí). Jsou vynikající a určitě bych dodržela to opékání. Omáčkou jen polít. A ten výpek z masíčka jsem nalila na bramborové knedlíky. Byla to veliká dobrota. Ohřátě už to tak dobré nebylo, ale právě uvařené - určitě brzy zopakujeme.
Karmínku, nevím zda se dočkáš odpovědi, ale já osobně bych kotlety uvařila normálně ale před podáváním bych je neopékala, ale nechala v té voňavé omáčce prohřát, aby nasály ten šmak. Já tyhle zvláštní chutě můžu, zkusím to - ale jen pro sebe, manžel by mne hnal......
757 příspěvků 25.1.09 03:43
Docela by mě zajímalo jak hned na začátku ty kotlety uvaříš?
To znamená jetli to osolíš,okořeníš,nebo to vaříš jen tak na plano,