Recept Opilé hrušky

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Vodu s cukrem a polovinou dávky rumu svaříme. Do vychladlého nálevu vlijeme zbylý rum. Hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na řezy, ihned je vložíme do okyselené vody. Hrušky po částech vkládáme do sklenic, zalijeme nálevem a sterilujeme 15 minut při teplotě 85° C. Čerpáno z přílohy Praktické ženy (6/2001). II. Oloupané, jádřinců zbavené a na čtvrtky pokrájené hrušky povaříme v nálevu z vody a cukru (*doba varu se řídí stupněm zralosti ovoce*). Nakonec přidáme rum, odstavíme a necháme do druhého dne odležet. Potom rozdělíme do sklenic, dobře uzavřeme a sterilujeme 20 minut při teplotě 80° C. Čerpáno z mimořádného vydání Praktické ženy - Nejoblíbenější ovoce(2/2000).

Recept je z kategorií: Konzervace ovoce

Nahlásit recept

  • 03.08.04 vloženo
  • 7433x zobrazeno

Ingredience

  • I.
  • 1,5 kg pevných, dobře vyzrálých hrušek.
  • *Nálev:*
  • 500 ml vody
  • 250 g pískového cukru
  • 1 vanilinový cukr
  • 300 ml rumu
  • citronová šťáva nebo ocet.
  • II.
  • 2,5 kg hrušek
  • 1/2 l vody
  • 400 g pískového cukru
  • 2-2,5 dl rumu.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Opilé hrušky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Cibulačka Cibulačka
Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky
Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz