Recept Opilé hrušky

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Vodu s cukrem a polovinou dávky rumu svaříme. Do vychladlého nálevu vlijeme zbylý rum. Hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na řezy, ihned je vložíme do okyselené vody. Hrušky po částech vkládáme do sklenic, zalijeme nálevem a sterilujeme 15 minut při teplotě 85° C. Čerpáno z přílohy Praktické ženy (6/2001). II. Oloupané, jádřinců zbavené a na čtvrtky pokrájené hrušky povaříme v nálevu z vody a cukru (*doba varu se řídí stupněm zralosti ovoce*). Nakonec přidáme rum, odstavíme a necháme do druhého dne odležet. Potom rozdělíme do sklenic, dobře uzavřeme a sterilujeme 20 minut při teplotě 80° C. Čerpáno z mimořádného vydání Praktické ženy - Nejoblíbenější ovoce(2/2000).

Recept je z kategorií: Konzervace ovoce

Nahlásit recept

  • 03.08.04 vloženo
  • 7109x zobrazeno

Ingredience

  • I.
  • 1,5 kg pevných, dobře vyzrálých hrušek.
  • *Nálev:*
  • 500 ml vody
  • 250 g pískového cukru
  • 1 vanilinový cukr
  • 300 ml rumu
  • citronová šťáva nebo ocet.
  • II.
  • 2,5 kg hrušek
  • 1/2 l vody
  • 400 g pískového cukru
  • 2-2,5 dl rumu.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Opilé hrušky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Kuřecí nugetky s hořčicovo - medovým krémem Kuřecí nugetky s hořčicovo...
Kuřecí tortilla s rajčaty a ledovým salátem Kuřecí tortilla s rajčaty a...
Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko
Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz