Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
jolana Slovenská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Olupane zemiaky pokrajame a uvarime v slanej vode. Po scedeni ich nechame chvilu prikryte pokrievkou. Potom ich pretlacime. Do prechladnutych zapracujeme krupicu a vajcia. Podla chuti osolime. Z cesta odstipkavame kusky velkosti orecha, ktore rukou formujeme na hrubsie sulance. Sulance oprazime na panvici alebo fritovacom hrnci.. Podavame k masitym jedlam ale dobre su aj len tak s kecupom. Dobru chut.
Recept je z kategorií: Bramborové přílohy
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Opekane zemiakove sulance
11 příspěvků 25.1.09 03:43
moje mamka je posipavala jahlama,po slovensky pšenom ,nejak asi uvarenym nebo dušením nevím a pamatuji si že to bylo polito smaženou cibulkou,rad na to spomínam,bylo to zvlaštní chuti ale dobré.kdyby jste znali recept tak jej napiště .děkuji a dobrou chut.
5068 příspěvků 2.2.07 17:35
.....vlastne su to krokety - kto nepozna slovo opekane zemiakove sulance. Odkjakziva to doma volame takto a teraz mi to vlastne doslo - novodobo krokety…
jojo, u nás se dělají úplně stejně! Nasladko, naslano i opečené. A postup výroby na vařené je taky stejný, včetně té mouky!
5068 příspěvků 2.2.07 15:41
…manku… mas pravdu su velmi chutne aj na sladko s makom ( tie velmi rad moj syn ).
Len do varenych by som pridala radsej hladku alebo polohrubu muku a sulaju sa ( teda aspon u nas na vychode sa varene robia takto ) na dlhe sulky s priemerom 1 az 1,5 cm, ktore sa potom nakrajaju asi tak 2 cm dlhe kusky a az tak sa varia. Mimochodom podavaju sa aj na slano s kapustou sladkou, kyslou alebo s tvarohom, bryndzou…
Dají se i uvařit v osolené vodě, pak jsou dobré i jako sladké jídlo s mákem a cukrem polité máslem. Nechají se smažit i ty uvařené (co zbydou), pak je možné použít je i tak, jak je uvedené v tomto receptu.