Recept Opekane zemiakove sulance

Slovenská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Olupane zemiaky pokrajame a uvarime v slanej vode. Po scedeni ich nechame chvilu prikryte pokrievkou. Potom ich pretlacime. Do prechladnutych zapracujeme krupicu a vajcia. Podla chuti osolime. Z cesta odstipkavame kusky velkosti orecha, ktore rukou formujeme na hrubsie sulance. Sulance oprazime na panvici alebo fritovacom hrnci.. Podavame k masitym jedlam ale dobre su aj len tak s kecupom. Dobru chut.

Recept je z kategorií: Bramborové přílohy

Nahlásit recept

  • 28.01.07 vloženo
  • 6462x zobrazeno

Ingredience

  • 750 gr zemiakov
  • 80 gr detskej krupice
  • 3 vajcia
  • sol
  • olej

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Opekane zemiakove sulance

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Opekane zemiakove sulance

marecek111
11 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Opekane zemiakove sulance

moje mamka je posipavala jahlama,po slovensky pšenom ,nejak asi uvarenym nebo dušením nevím a pamatuji si že to bylo polito smaženou cibulkou,rad na to spomínam,bylo to zvlaštní chuti ale dobré.kdyby jste znali recept tak jej napiště .děkuji a dobrou chut.

jolana
5068 příspěvků 2.2.07 17:35
Re: Opekane zemiakove sulance- Krokety!..

.....vlastne su to krokety - kto nepozna slovo opekane zemiakove sulance. Odkjakziva to doma volame takto a teraz mi to vlastne doslo - novodobo krokety… :-)

manek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Opekane zemiakove sulance, Jolano,

jojo, u nás se dělají úplně stejně! Nasladko, naslano i opečené. A postup výroby na vařené je taky stejný, včetně té mouky! :-)

jolana
5068 příspěvků 2.2.07 15:41
Re: Opekane zemiakove sulance- dakujem ti..

…manku… mas pravdu su velmi chutne aj na sladko s makom ( tie velmi rad moj syn ).
Len do varenych by som pridala radsej hladku alebo polohrubu muku a sulaju sa ( teda aspon u nas na vychode sa varene robia takto ) na dlhe sulky s priemerom 1 az 1,5 cm, ktore sa potom nakrajaju asi tak 2 cm dlhe kusky a az tak sa varia. Mimochodom podavaju sa aj na slano s kapustou sladkou, kyslou alebo s tvarohom, bryndzou…

manek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Opekane zemiakove sulance

Dají se i uvařit v osolené vodě, pak jsou dobré i jako sladké jídlo s mákem a cukrem polité máslem. Nechají se smažit i ty uvařené (co zbydou), pak je možné použít je i tak, jak je uvedené v tomto receptu.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz