Recept Opekane zemiakove sulance

Slovenská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Olupane zemiaky pokrajame a uvarime v slanej vode. Po scedeni ich nechame chvilu prikryte pokrievkou. Potom ich pretlacime. Do prechladnutych zapracujeme krupicu a vajcia. Podla chuti osolime. Z cesta odstipkavame kusky velkosti orecha, ktore rukou formujeme na hrubsie sulance. Sulance oprazime na panvici alebo fritovacom hrnci.. Podavame k masitym jedlam ale dobre su aj len tak s kecupom. Dobru chut.

Recept je z kategorií: Bramborové přílohy

Nahlásit recept

  • 28.01.07 vloženo
  • 6335x zobrazeno

Ingredience

  • 750 gr zemiakov
  • 80 gr detskej krupice
  • 3 vajcia
  • sol
  • olej

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Opekane zemiakove sulance

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Opekane zemiakove sulance

marecek111
11 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Opekane zemiakove sulance

moje mamka je posipavala jahlama,po slovensky pšenom ,nejak asi uvarenym nebo dušením nevím a pamatuji si že to bylo polito smaženou cibulkou,rad na to spomínam,bylo to zvlaštní chuti ale dobré.kdyby jste znali recept tak jej napiště .děkuji a dobrou chut.

jolana
5068 příspěvků 2.2.07 17:35
Re: Opekane zemiakove sulance- Krokety!..

.....vlastne su to krokety - kto nepozna slovo opekane zemiakove sulance. Odkjakziva to doma volame takto a teraz mi to vlastne doslo - novodobo krokety… :-)

manek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Opekane zemiakove sulance, Jolano,

jojo, u nás se dělají úplně stejně! Nasladko, naslano i opečené. A postup výroby na vařené je taky stejný, včetně té mouky! :-)

jolana
5068 příspěvků 2.2.07 15:41
Re: Opekane zemiakove sulance- dakujem ti..

…manku… mas pravdu su velmi chutne aj na sladko s makom ( tie velmi rad moj syn ).
Len do varenych by som pridala radsej hladku alebo polohrubu muku a sulaju sa ( teda aspon u nas na vychode sa varene robia takto ) na dlhe sulky s priemerom 1 az 1,5 cm, ktore sa potom nakrajaju asi tak 2 cm dlhe kusky a az tak sa varia. Mimochodom podavaju sa aj na slano s kapustou sladkou, kyslou alebo s tvarohom, bryndzou…

manek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Opekane zemiakove sulance

Dají se i uvařit v osolené vodě, pak jsou dobré i jako sladké jídlo s mákem a cukrem polité máslem. Nechají se smažit i ty uvařené (co zbydou), pak je možné použít je i tak, jak je uvedené v tomto receptu.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Grilovaná vepřová žebra

Nejlepší recepty

Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...
Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra
Rizoto s batáty Rizoto s batáty
Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s chřestem
Ořechový koláč Ořechový koláč

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz