Recept Opečený rybí filet s americkou omáčkou

danda Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Opečený rybí filet s americkou omáčkou

Úvod

Sešit z února 1948 - Co vařit - od Marty Vávrové

Postup

Rozpálíte tuk a filety na něm opečete tak, aby byly propečené. Slaninu na kostičky nakrájenou rozpálíte do skleněna, zasypete ji lžící mouky a usmažíte světlou jíšku. Zalijete ji rajskou šťávou nebo rozředěným protlakem a na kraji plotny necháte svařit asi na polovic. Přimícháte utřený česnek i sardelku, papriku a přilijete víno. Ještě mírně povaříte, do omáčky vložíte opečené filety, necháte přejít var a podáváte s rohlíky nebo makarony. Výborná příloha jsou slovenské halušky.

Recept je z kategorií: Filé

Nahlásit recept

  • 16.10.09 vloženo
  • 6148x zobrazeno

Čas přípravy

  • půl hodiny

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 400g filet
  • 30g tuk
  • 40g slanina
  • 2 lžíce mouky
  • 1/2l rajské šťávy nebo protlak ředěný vodou
  • 2 lžíce bílého vína
  • 2 stroužky česneku
  • sardelka
  • lžička papriky.

Doporučená příloha

  • viz recept

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Opečený rybí filet s americkou omáčkou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Hrachová kaše

Nejlepší recepty

Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...
Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo Gazpacho z cuket s vejcem -...
Cuketové placky Cuketové placky
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz